Janina Baechle

alt

Janina Baechle

Naar eigen zeggen studeerde Janina Baechle van alles: geschiedenis, Engelse taal en letterkunde, politicologie en muziekwetenschap. ‘Maar ook meldde ik me voor het ”Extrachor” van de Hamburgse opera. Toen ik die avond als slavin verkleed achter op het podium bij de voorstelling van Aida stond, wist ik het zeker: dit is het!’

Na haar studie kwam ze via de opera’s van Braunschweig en Hannover bij de Wiener Staatsoper terecht waar ze enkele seizoenen tot de vaste cast behoorde. Daar deed ze een schat aan ervaring op in de meest uiteenlopende opera’s waaronder de complete Ring van Wagner.

Janina Baechle heeft zich in de loop der jaren geprofileerd als een groot mezzosopraan. Ze zong onder meer bij de Opéra National de Paris, de Semperoper Dresden en het Gran Teatre del Liceu in Barcelona. Maar ook bij de Wiener Staatsoper is ze nog steeds een graag geziene gast.

Op het concertpodium werkte Janina Baechle samen met de Münchner Philharmoniker, de Dresdner Philharmoniker en het ensemble voor moderne muziek Klangforum Wien. Verscheidene cd’s en dvd’s heeft zij op haar naam staan. Waaronder uiteraard opera zoals Wagners Ring en Moses und Aron van Schönberg, maar ook een bijzonder recital met liederen van onder anderen Hahn, Boulanger, Milhaud en Alma Mahler.

Deel

Concerten

za 23, zo 24 feb 2019
Nederlands Philharmonisch Orkest
Mahler
Mahler – Symfonie nr. 8 ‘Sinfonie der Tausend’
Het Concertgebouw, Amsterdam