Jeroen Soors

hoboNederlands Philharmonisch Orkest

Jeroen Soors

aanvoerder

Al vanaf zijn eerste hobolessen als negenjarige jongen, raakte Jeroen Soors gefascineerd door de manier waarop hij de klanken van hobo doorheen heel zijn lichaam kan voelen resoneren. Toen hij op 17-jarige leeftijd de fenomenale hoboïst Leleux hoorde spelen, was de keuze voor hem gemaakt. Een aantal maanden later begon hij zijn studies bij Luk Nielandt in de conservatoria van Tilburg en Antwerpen waar hij zijn Master behaalde. Hij specialiseerde zich bij professor Thomas Indermühle in Karlsruhe en later bij Jacques Tys en David Walter in Parijs dankzij een beurs van Rotary.

Tijdens zijn studie was Jeroen was ook lid van het het European Union Youth Orchestra en het Gustav Mahler Jugend Orchester, waarmee hij Europa, Zuid-Amerika en Azië rondtrok. Hij was solo-hoboïst in Het Gelders Orkest, de Radio Kamer Filharmonie en het Residentie Orkest.

Vanaf 2016 is Jeroen aanvoerder hobo bij het Nederlands Philharmonisch Orkest, waardoor hij meteen in zijn favoriete zaal zal spelen, Het Concertgebouw. 'Elke keer opnieuw geeft deze zaal mij kippenvel en kan ik vanuit mijn hart musiceren. Dat is pure luxe,' aldus de nieuwe aanvoerder. 

Deel

Concerten

vr 13, za 14, zo 15, di 17 apr 2018
Nederlands Kamerorkest
Bach, J.S., Sjostakovitsj
J.S. Bach – Concert voor hobo en viool, BWV 1060 J.S. Bach...
Het Concertgebouw, Amsterdam, Philharmonie Haarlem, TAQA Theater De Vest, Alkmaar
do 12 apr 2018
Nederlands Kamerorkest
Bach, J.S., Sjostakovitsj
De musici repeteren een deel van het volgende programma:...
NedPhO-Koepel
vr 17 nov 2017
Nederlands Philharmonisch Orkest
Museum Van Loon