Johanna ter Steege

verteller

Johanna ter Steege

Johanna ter Steege heeft zowel in binnen- als buitenland veel succes als actrice. Ze speelde in Spoorloos, waarvoor ze de Felix Award voor Beste Bijrol won. Verder was ze te zien in Vincent & Theo van Robert Altman, Sweet Emma en Dear Böbe van István Szabó. Ze werd hiervoor genomineerd werd voor Beste Actrice op het internationaal filmfestival van Berlijn. Voor haar rol in de film Goodbye van Heddy Honigmann won Johanna op het Filmfestival van Locarno de award voor Beste Actrice. Verder speelde ze in Paradise Road en J'entends plus la guitare die op het Filmfestival van Venetie werd bekroond met een Gouden Leeuw voor Beste Film. Inmiddels heeft Johanna met meerdere grote namen uit de filmwereld samengewerkt, waaronder Glenn Close, Frances McDormand, Isabella Rossellini, Gary Oldman, Tim Roth en Klaus Maria Brandauer.

Johanna studeerde aan de Academie voor Drama en Kunst in Kampen. Vervolgens doorliep zij met succes de toneelschool in Arnhem, nu ArtEZ genaamd. Tijdens haar opleiding richtte zij samen met een aantal medestudenten en Theu Boermans de succesvolle theatergroep De Trust op.

In het theater was Johanna zowel in Londen als in Washington te zien in Lulu, een productie van het Almeida Theatre. In Nederland speelde ze o.a. in De Vagina Monologen, Kruistochten en God van de Slachting (verfilmd als Carnage). Ook toerde ze door het land met haar solovoorstelling Hiroshima Mon Amour.

In Nederlandse speelfilms was Johanna onder andere te zien in Guernsey van Nanouk Leopold, Tirza van Rudolf van den Berg, Lilet never happened van Jacco Groen en de succesvolle film Achtste groepers huilen niet van Dennis Bots. Op televisie was Johanna o.a. te zien in de Telefilm De Fuik van Micha Kamp.

In de zomer van 2014 ging de Franse film A la vie van Jean-Jacques Zilberman in  première op het Festival van Locarno, waarna de film aansluitend in Frankrijk in de bioscoop werd uitgebracht. Johanna vertolkt hierin een van de hoofdrollen samen met de Franse actrice Julie Depardieu en de Canadese actrice Suzanne Clément. In hetzelfde jaar speelde Johanna een rol in de speelfilm History’s Future geregisseerd door beeldend kunstenares Fiona Tan.

In 2016 is Johanna te zien in het succesvolle theaterstuk De Vader samen met Hans Croiset en in 2017 is ze te zien in de televisie serie Brussel van Arno Dierickx en op het witte doek in de internationale film HIER van Balint Kenyeres. Van september tot en met december speelde Johanna de Officier van Justitie in het spannende rechtbankdrama TERROR. Wegens groot succes gaat de voorstelling in mei 2018 opnieuw op tournee.

Deel

Concerten

vr 4 mei 2018
Nederlands Kamerorkest
Frid
Frid - Het dagboek van Anne Frank
Muziekgebouw aan 't IJ