Katia en Marielle Labèque

piano

Katia en Marielle Labèque

‘The most visible piano duo on the planet’, noemde het Amerkaanse blad Newsday de zusters Labèque. En niet zonder reden. Al jarenlang zijn zij hét duo voor het repertoire voor piano vierhandig en twee piano’s. Nog tijdens hun studie wisten zij componist Messiaen persoonlijk te imponeren met hun vertolking van zijn Visions de l’Amen. Het was het begin van een succesvolle carrière waarbij componisten als Philip Glass en Louis Andriessen muziek voor hen schreven. Maar naast het klassieke repertoire braken ze ook een lans voor het lichtere genre, te beginnen met Gershwins Rhapsody in Blue in een versie voor twee piano’s. In hun lange loopbaan speelden ze samen met de beroemdste orkesten waaronder het Philadelphia Orchestra, de Berliner Philharmoniker en het Koninklijk Concertgebouworkest. Hun belangstelling voor de fortepiano bracht hen in contact met gespecialiseerde ensembles als The English Baroque Soloists en Musica Antica.

Sinds enkele jaren hebben Katia en Marielle Labèque hun eigen cd-label en studio waar ze hun eigen opnames maken, maar ook andere musici een podium bieden.

Over wie welke partij speelt, hebben de zusters eigenlijk nooit discussie. Katia: ‘het is waar, ik speel het liefst de bovenste partij, maar ik voel me op mijn gemak, wetend dat Marielle me altijd ondersteunt.’

Deel

Concerten

zo 17 feb 2019
Nederlands Kamerorkest
Saint-Saëns
Saint-Saëns – Le carnaval des animaux
Het Concertgebouw, Amsterdam
do 14, za 16 feb 2019
Nederlands Kamerorkest
Mozart, Poulenc, Saint-Saëns
Saint-Saëns – Le carnaval des animaux Poulenc – Concert...
Het Concertgebouw, Amsterdam, TAQA Theater De Vest, Alkmaar