Katrien Baerts

solist

Katrien Baerts

Sinds de Belgische sopraan Katrien Baerts in 2011 door wist te dringen tot de halve finale van de befaamde Koningin Elisabethwedstrijd, is haar carrière pijlsnel gegaan. Momenteel is ze een veelgevraagd zangeres die samenwerkte met onder meer de het BBC Philharmonic Orchestra, het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Kamerorkest. Haar cd met liederen van Berg en Zemlinsky oogstte alom bewondering. Daarnaast heeft ze diverse operarollen gezongen waaronder in Bergs Lulu bij De Nationale Opera.

Kartrien Baerts valt vooral op door haar gedurfde en vernieuwende repertoirekeuze, dat ze uitvoerde met onder meer Asko|Schönberg, Klangforum Wien en Nieuw Amsterdams Peil. Ze zong de titelrol tijdens de wereldpremière van Suster Bertken van Zuidam, zong in de ZaterdagMatinee van Het Concertgebouw in de opera The Rise of Spinoza van Theo Loevendie en schitterde in werk van Messiaen, Birtwistle en Kurtág. In Jakarta Indonesië vertolkte ze de titelrol in Prabowo's dans-opera Gandari. Met haar vaste pianist Bart Verheyen geeft ze regelmatig recitals waarin het duo zich toelegt op minder gangbare composities.

Katrien Baerts heeft een doeltreffende kijk op opera: ‘Opera gaat niet over dikke mensen in oude kostuums, zoals mensen soms denken. We doen zoveel meer dan enkel zingen.’

Deel

Concerten

za 11, zo 12 nov 2017
Nederlands Kamerorkest
Bach, J.S., Stravinsky
Bach – Brandenburgs concert nr. 6 Stravinsky – Pulcinella...
Het Concertgebouw, Amsterdam
za 1, zo 2 apr 2017
Nederlands Kamerorkest
Haydn, Pergolesi, Vivaldi
HAYDN - Symfonie nr. 6 ‘Le Matin’ VIVALDI - Sovvente il...
Het Concertgebouw, Amsterdam
zo 26 feb 2017
Nederlands Philharmonisch Orkest
STRAVINSKY - No Word from Tom, uit 'Rake's Progress' PERGOLESI -...
NedPhO-Koepel