Lukáš Vondráček

piano

Lukáš Vondráček

Al op vierjarige leeftijd gaf de Tsjechische pianist Lukáš Vondráček zijn eerste openbare uitvoering. Nog maar vijftien jaar oud concerteerde hij met het Tsjechisch Philharmonisch Orkest en pianolegende Vladimir Ashkenazy en ging met hen het jaar daarop uitgebreid op tournee door de Verenigde Staten. ‘Het is bepaald geen verrassing dat deze jongeman wordt gezien als een van de meest getalenteerde pianisten van onze tijd,’ was in 2012 het oordeel van de Duitse pers. Het was een goede constatering, want in 2016 was hij overtuigend prijswinnaar van de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd in Brussel.

Sindsdien is Lukáš Vondráček overladen met uitnodigingen. Het afgelopen seizoen speelde hij samen met onder meer het Philadelphia Orchestra, het Philharmonisch Orkest van Oslo en het Sint Petersburg Philharmonisch Orkest. Hij gaf recitals in zalen als de Londense Wigmore Hall, het Gewandhaus in Leipzig en Het Concertgebouw in Amsterdam.

Lukáš Vondráček is uiterst gepassioneerd en heeft een onvoorwaardelijke drijfveer voor muziek: ‘Muziek is voor mij zoals het leven zelf. Muziek is alles: hemel en hel, het mooie en het duistere.’

Deel

Concerten

vr 23, za 24, zo 25 feb 2018
Nederlands Philharmonisch Orkest
Prokofjev, Stravinsky, Wagner
Glinka – Ouverture uit Roeslan en Ljoedmila (niet op vr 23...
Het Concertgebouw, Amsterdam, TivoliVredenburg, Utrecht