Max Knigge

componist

Max Knigge

“Goede muziek is voor mij avontuurlijk, rijk aan variatie en gaat in principe uit van de klank”, een inspirerende leidraad in het muzikale leven van componist, arrangeur en altviolist Max Knigge. Al op relatief jonge leeftijd voelde hij zich aangetrokken tot de kunst van het componeren en kreeg als zestienjarige zijn eerste compositielessen van David Rowland.
Aan het Amsterdams conservatorium studeerde hij bij onder meer Daan Manneke, Theo Loevendie, Willem Jeths en Wim Henderickx. Daarnaast volgde hij een uitgebreide cursus moderne Zuid-Indiase muziek en studeerde hij enige tijd muziektheorie. Om feeling te houden met de muziekpraktijk studeerde Max daarnaast nog altviool.
Inmiddels heeft Max Knigge naam gemaakt als componist en arrangeur. In 2006 won hij de eerste prijs van het Riciotti-Arrangeerconcours. Een jaar later ontving hij de tweede prijs van het NOG Jonge Componisten Councours voor zijn orkestwerk Nazomer. Veel bekende ensembles en musici spelen zijn composities waaronder ASKO|Schönberg, Trio Burlesco en het Dudok Kwartet. Als altviolist is hij regelmatig te horen bij de diverse symfonieorkesten in Nederland en het Trio Drie Ooghoogten.

Deel

Concerten

di 12, wo 13 juni 2018
NedPhO GO!
NedPhO-Koepel