Michał Nesterowicz

dirigent

Michał Nesterowicz

‘De uitvoering was een uiterst enerverend gebeuren en liet het publiek overdonderd en zinderend van opwinding achter, wat gepaard ging met een grootse en langdurige staande ovatie.’ Een zinsnede uit een recensie van de enthousiaste Amerikaanse pers naar aanleiding van een zeer succesvol concert van Michał Nesterowicz in de Verenigde Staten. En niet onterecht, want deze in 1974 geboren Poolse dirigent maakt in de muzikale wereld opmerkelijk carrière. Met nog maar 29 jaar was hij al artistiek leider van het Pools Baltisch Symfonieorkest van Gdansk. Vier jaar later werd hij in dezelfde functie benoemd bij het Nationaal Symfonieorkest van Chili. Tegenwoordig is hij chef-dirigent van het Orquesta Sinfónica de Tenerife en vaste gastdirigent van het Sinfonieorchester Basel.

Bij een groot aantal orkesten was Michał Nesterowicz te gast, waaronder de Münchener Philharmoniker, het Royal Philharmonic Orchestra in Londen en het Tonhalle-Orchester Zürich. In Nederland trad hij succesvol op met het Noord-Nederlands Orkest en het Residentie Orkest, beide in Het Concertgebouw van Amsterdam.

Inmiddels heeft hij diverse cd’s op zijn naam staan, waaruit blijkt dat zijn interesse verder reikt dan alleen klassieke muziek. Zo maakte hij enkele opnames van Poolse filmmuziek en werkte hij samen met enkele gerenommeerde Poolse jazzmusici.

Deel

Concerten

vr 6, za 7, zo 8, ma 9 okt 2017
Nederlands Philharmonisch Orkest
Bruch, Dvorák, Mendelssohn
Mendelssohn – Ouverture ‘Athalie’ Bruch – Vioolconcert nr...
Het Concertgebouw, Amsterdam, Koningin Elisabethzaal, Antwerpen, Philharmonie Haarlem