Nelson Goerner

piano

Nelson Goerner

De Argentijn Nelson Goerner (1969) wordt wel gezien als de grootste pianovirtuoos uit Zuid-Amerika van de afgelopen jaren. Zijn studie sloot hij af met de eerste prijs van het Frans Liszt Piano Concours in Buenos Aires. Het leverde hem onder meer een beurs op om verder te studeren in Genève, waar hij enkele jaren later het prestigieuze Concours de Genève op zijn naam zette.

Wereldwijd geeft Nelson Goerner concerten en recitals. Zo speelde hij onder meer met het Philharmonia Orchestra, het Los Angeles Philharmonic Orchestra en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ook bij het Nederlands Philharmonisch Orkest was hij eerder te gast. Hij gaf recitals in zalen als Carnegie Hall, Wigmore Hall en de Musikverein in Wenen. In het Koninklijk Concertgebouw speelt hij dit seizoen voor de derde maal in de serie Meesterpianisten. In kamemuziekverband trad hij op met gerenommeerde musici als Janine Jansen, Vadim Repin en zijn legendarische landgenote Martha Argerich.

Nelson Goerner heeft een weloverwogen kijk op Schumann: ‘Ik zie hem niet als het unieke schizofrene genie, zoals zoveel mensen denken. Luisterend naar zijn muziek hoor je hoeveel hij en andere romantische componisten te danken hebben aan klassieken als Bach, Mozart en Haydn.’

Deel

Concerten

vr 16, za 17, zo 18 feb 2018
Nederlands Philharmonisch Orkest
Schumann
Schumann – Ouverture ‘Genoveva’ Schumann – Pianoconcert...
Het Concertgebouw, Amsterdam, TAQA Theater De Vest, Alkmaar
za 5, ma 7, di 8 okt 2013
Nederlands Philharmonisch Orkest
Tsjaikovski
Tsjaikovski - Pianoconcert nr. 1Tsjaikovski - Symfonie nr. 1