Nuno Coelho

dirigentNederlands Philharmonisch Orkest

Nuno Coelho

De Portugese Nuno Coelho (1989), begon zijn loopbaan als violist. Als zodanig won hij enkele prijzen, concerteerde hij bij orkesten als het Kärntner Sinfonieorchester en de Kammerakademie Klagenfurt en was oprichter van het Quadros-Quartett en het Trio Poème. Enkele hedendaagse componisten schreven werk voor hem.

In de eindfase van zijn vioolopleiding begon Nuno Coelho ook een studie orkestdirectie waar hij zich ontpopte als een uiterst getalenteerd dirigent. Hij volgde masterclasses bij beroemde dirigenten als Bernard Haitink, Esa-Pekka Salonen en Neeme Järvi. Inmiddels heeft hij al op de bok gestaan bij onder meer het Musikkollegium Winterthur, de Festival Strings Lucerne en het Gstaad Festival Orchestra. In 2015 maakte hij zijn debuut als operadirigent bij de Nordböhmische Philharmonie Teplice met Verdi’s La Traviata. Ook richtte hij in 2014 het Phoenix Chamber Orchestra in Brussel op, waarmee hij in korte tijd naam heeft gemaakt met diverse concerten.

In 2015 werd Coelho aangenomen aan het Dirigentenforum der Deutschen Musikrat. Hij studeerde tevens aan de Hochschule der Künste in Zurich bij Johannes Schlaefli. Van 2015 tot 2017 was hij assistent-dirigent van Marc Albrecht bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en zette daarmee een nieuwe stap in zijn veelbelovende en voortvarende dirigentencarrière.

Deel

Concerten

za 7 juli 2018
Nederlands Philharmonisch Orkest
Berlioz, Bruch, Dvorák
Berlioz – 'Ouverture caractéristique', uit Le carnaval...
Het Concertgebouw, Amsterdam
vr 4 mei 2018
Nederlands Kamerorkest
Frid
Frid - Het dagboek van Anne Frank
Muziekgebouw aan 't IJ
zo 2 apr 2017
NedPhO GO!
Copland
COPLAND - Appalachian Spring
NedPhO-Koepel
za 10, ma 19, do 22 dec 2016
Nederlands Philharmonisch Orkest
Strauss jr
HUMPERDINCK - Ouverture, Knusperwaltz en Hexenritt uit '...
Het Concertgebouw, Amsterdam, Philharmonie Haarlem, TAQA Theater De Vest, Alkmaar
za 3 sept 2016
Nederlands Philharmonisch Orkest
Bizet, Ravel, Verdi
KALMAN - Heia, heia in den Bergen (Sylva's Lied) uit ‘...
Almere Haven Festival