Polina Pasztircsak

solist

Polina Pasztircsak

De zangcarrière van Polina Pasztircsák, afkomstig uit een Hongaars-Russische artistieke familie, ging in 2009 indrukwekkend van start toen zij maar liefst vijf prijzen won tijdens het Concours de Genève. Drie jaar later kreeg zij een speciale prijs tijdens het ARD Musikwettbewerb in München. Alweer enkele jaren is ze vast verbonden aan de Hongaarse Staatsopera in Boedapest, waar ze in 2016 werd benoemd tot ‘Kämmersängerin’. In datzelfde jaar kreeg ze van de Hongaarse staat het Zilveren Kruis van Verdienste.

Ook buiten Boedapest is Polina Pasztircsák een veelgevraagd zangeres. Ze had gastoptredens bij onder meer de Schwetzinger Festspiele, het Grand Théâtre de Genève en de Oper Graz. Daarnaast zong ze in de concertzaal met diverse grote orkesten als het Philharmonisch Orkest Sint Petersburg, het WDR-Sinfonieorchester Köln  en het Orchestre de la Suisse Romande. Met haar vaste begeleider Jan Philip Schulze heeft ze ook als liedvertolkster naam gemaakt.

Het repertoire van Polina Pasztircsák is breed georiënteerd en loopt van de vroege 17e-eeuwse opera via barok en romantiek tot hedendaagse muziek. Ze geniet van die veelzijdigheid en koestert die: ‘Mijn creatieve bestaan ervaar ik als een prachtige en inspirerende chaos, het is een kleurrijk proces van zelfontdekking.’

Deel

Concerten

za 16, ma 18 dec 2017
Nederlands Philharmonisch Orkest
Nicolai - Ouverture uit ‘Die lustige Weiber von Windsor’ Lehár...
Het Concertgebouw, Amsterdam, Philharmonie Haarlem