Quirine Viersen

cello

Quirine Viersen

Ze won in 1994 als eerste Nederlandse een prijs op het prestigieuze Tsjaikovski Concours in Moskou, werd datzelfde jaar gelauwerd met de Nederlandse Muziekprijs en won in 2000 de Young Artist Award van de Credit Suisse. Het geeft wel aan hoezeer Quirine Viersen behoort tot de absolute top van internationaal beroemde cellisten. Ze speelde samen met vermaarde orkesten als de Wiener Philharmoniker, het Philharmonisch Orkest van Sint Petersburg en, naast het Koninklijk Concertgebouworkest en natuurlijk het Nederlands Philharmonisch Orkest, met vrijwel alle Nederlandse orkesten en ensembles.

Quirine Viersen is een veelgevraagd celliste voor kamermuziek. Ze speelde onder meer in het Delft Chamber Music Festival en de Salzburger Festspiele. Met pianiste Silke Avenhaus vormt Quirine Viersen een vast duo waarmee zij, naast talloze recitals, ook vijf succesvolle cd’s heeft gemaakt. Ook met pianist Enrico Pace speelt ze vaak samen. Veel bijval kreeg ze voor haar project rond de cellosuites van Bach en Britten.

Naast de cello heeft Quirine Viersen een grote belangstelling voor zang en heeft zelfs even zangles gehad. ‘De stem als instrument in je lijf waarmee je alles kunt doen en die je niet in een koffer op je rug hoeft mee te zeulen. Ik ben daarom gek op opera, dat Gesamtkunstwerk van muziek, taal en toneel.’

Deel

Concerten

do 17, za 19, ma 21 jan 2019
Nederlands Kamerorkest
Mozart, Prokofjev, Rachmaninoff
Prokofjev – Symfonie nr. 1 ‘Klassieke’  Mozart –...
Het Concertgebouw, Amsterdam, Philharmonie Haarlem
wo 16 jan 2019
Nederlands Kamerorkest
De musici repeteren een deel van het volgende programma: Prokofjev...
NedPhO-Koepel
za 2, ma 4, di 5 apr 2016
Nederlands Philharmonisch Orkest
Dutilleux, Mahler, Schumann
Mahler-  Symfonie nr. 5 * za 2 en di 5 apr met ...
Het Concertgebouw, Amsterdam
vr 7, za 8, ma 10 mrt 2014
Nederlands Philharmonisch Orkest
Saint-Saëns, Dvorák
Liszt - Mephistowals nr. 1Saint-Saëns - Celloconcert nr. 1Fauré -...
Philharmonie Haarlem