Silvia Frigato

solist

Silvia Frigato

Als er één sopraan is die de laatste jaren naam heeft gemaakt als excellente zangeres in het barokke repertoire, dan is dat wel Silvia Frigato. Al tijdens haar opleiding specialiseerde zij zich in die richting door te studeren aan onder meer de Académie Baroque Européenne in Ambronay. Ze vestigde aller ogen op zich door het winnen van prijzen tijdens concoursen als het Concorso Internazionale di Canto Barocco Francesco Provenzale in 2007 in Napels en het Concorso di canto barocco Premio Fatima Terzo in Vicenza.

Silvia Frigato werkte samen met vrijwel alle groten uit de authentieke muziekpraktijk waaronder Rinaldo Alessandrini, Philippe Herreweghe en Nicholas McGegan. John Eliot Gardiner koos haar speciaal uit voor zijn Accademia Monteverdiana, waarmee zij in Monteverdi’s Mariavespers over de hele wereld toerde.

Binnen haar specialisatie beschikt Silvia Frigato over een uitgebreid repertoire. Zij zong in opera’s van onder andere Monteverdi, Caccini en Cavalli, maar ook in vocale muziek van Händel, Vivaldi en Pergolesi. Haar opname van diens Stabat Mater in combinatie met motetten van Vivaldi werd als exemplarische geprezen. En dat zij haar vleugels inmiddels uitgespreid heeft buiten de barokke grenzen blijkt wel uit haar recitals met de liederen van Weber, en opera’s van Bellini en Rossini. Baanbrekend was haar vertolking van Yniold in Debussy’s Pelléas et Mélisande.

Deel