Sorin Orcinschi

contrabasNederlands Philharmonisch Orkest

Sorin Orcinschi

Sorin Orcinschi begon contrabas te studeren op 14-jarige leeftijd in Botosani, Roemenië. Vervolgens studeerde hij aan de Universiteit van Transsylvanië in Brasov bij professor Nicolae Pop. Na zijn examen kreeg hij een stipendium in Duitsland aan de Muziekacademie te Karlsruhe bij professor Wolfgang Güttler, waar hij in 2003 cum laude afstudeerde. Sorin was stipendiaat bij Villa Musica en werkte samen met o.a. Krzystof Penderecki, Arnold Steinhardt, Georg Faust en Martin Ostertag. Tijdens zijn studie in Duitsland speelde hij bij de Junge Deutsche Philharmonie, Junge Europa Philharmonie en het Mahler Chamber Orchestra. Hij was ook lid van contrabas-ensemble ‘The Geatles’.

Van 2002 tot 2007 was Sorin contrabassist bij het Noord Nederlands Orkest. Hij werkte tevens samen met andere Nederlandse orkesten, zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Nederlandse Radio Kamer Filharmonie. Naast zijn positie in het Nederlands Philharmonisch Orkest is Sorin werkzaam als hoofdvakdocent contrabas klassiek en vakmethodiek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hij gaf masterclasses in o.a. Nederland, Frankrijk en Italië en speelde met kamermuziekensembles op verschillende internationale festivals.  

In het buitenland is Sorin gevraagd om te werken met orkesten zoals SWR Radio Sinfonieorchester in Duitsland, Basque National Orchestra in Spanje, Gulbenkian Orchestra in Portugal en het Monte Carlo Philharmonic Orchestra in Monaco. Hij heeft gesoleerd bij orkesten zoals Monte Carlo Philharmonic Orchestra, Brasov Philharmonic Orchestra en George Enescu Philharmonic Orchestra in Roemenië.

Deel

Concerten

wo 14 juni 2017
NedPhO GO!
NedPhO-Koepel
zo 11 dec 2016
NedPhO GO!
ROSSINI - Sonate a quattro nr. 2 BOTTESINI - Gran Duo Concertante...
wo 26 okt 2016
NedPhO GO!
NedPhO-Koepel
wo 13 jan 2016
NedPhO GO!
NedPhO-Koepel