Primair onderwijs

Primair onderwijs

Een klarinet is vaak verdrietig, maar een trombone houdt wel van een feestje. Samen vertellen ze een indrukwekkend verhaal. Dat hoor en voel je. Letterlijk, als geluidstrillingen in je buik. Tegelijk beleef je avonturen in je hoofd. Tijdens muziekeducatieprojecten ontdekken basisschoolleerlingen de betoverende kracht van klassieke muziek.

Groep 1-3 I Muziektheatervoorstelling I Aadje Piraatje viert feest 
Kom, vier feest samen met Aadje Piraatje en vaar naar de andere kant van de oceaan.

Groep 4-7 I Muziektheatervoorstelling I Oma mag ik mijn pop terug?
Fiens oma woont in een huis met andere vergeetachtige mensen. Zielig? Welnee, er valt vooral veel te lachen in Oma mag ik mijn pop terug.

Groep 4-8 I Concert op school I Klassieke klanken in de klas
Je hebt niet elke dag een spannend liveconcert op school. Kom allemaal snel kijken en vooral luisteren.

Groep 4-8 I Repetitiebezoek I Kijken naar klanken
Wie is nou eigenlijk de baas van een orkest en waarom zwaait daar iemand met een stokje? Tijdens een repetitiebezoek raken kinderen nooit uitgevraagd. En er is ook nog mooie muziek.

Groep 5-6 I Voorstelling in het Concertgebouw I Waterwerken
Na Waterwerken heeft niemand meer watervrees: achthonderd leerlingen gaan in de Grote Zaal van Het Concertgebouw zingend op avontuur in de kringloop van het water.

Groep 6-8 I Muziekvoorstelling I De Dag- en Nachtegaal
Nooit geweten dat een trompet en contrabas samen zo mooi konden vertellen? Luister dan maar goed tijdens De Dag- en Nachtegaal

Groep 8 I Workshopdag I Componeren in de NedPhO-Koepel
Hoe maak je een compositie met de hele klas die ook nog eens goed klinkt? De workshopdag Componeren in de NedPhO-Koepel is één grote ontdekking. 

Meer weten? Bel of mail Jacco Minnaard: 020 521 75 34 | jaccominnaard@nedpho.nl 

Groep 1-8 I Speciale band met klassiek
Liever geen ‘los project’ maar meer continuïteit in de muzikale ontwikkeling van leerlingen? Voor ‘specialebandscholen’ ontwikkelt NedPhO GO! een uitdagend programma met een muzikaal project op maat per leerjaar. Bijvoorbeeld als onderdeel van de leerlijn Kunst- en Cultuureducatie uit het Basispakket. Kleuters tot en met achtstegroepers krijgen zo een breed en eigentijds beeld van klassieke muziek.