‘Amadeus’ in NedPhO-Koepel in Amsterdam

Film over Mozart te zien voorafgaand aan concerten Nederlands Kamerorkest

Op donderdag 19 januari 2017 vertoont het Nederlands Philharmonisch Orkest de film Amadeus in de NedPhO-Koepel in Amsterdam. Deze film uit 1984 is losjes gebaseerd op de laatste jaren van het leven van Wolfgang Amadeus Mozart. Net als bij de vorige filmavond wordt de NedPhO-koepel omgebouwd tot bioscoopzaal met groot scherm. Tijdens deze succesvolle vorige editie was de film Shine, waarin Pianoconcert nr. 3 van Rachmaninoff een hoofdrol heeft, te zien.

In Amadeus (1984) wordt het leven van Wolfgang Amadeus Mozart vertelt vanuit het perspectief van zijn grote rivaal Antonio Salieri. De film, die maar liefst een 8,3 krijgt op IMDB, werd destijds genomineerd voor elf Oscars, waarvan er acht werden gewonnen. Acteur Tom Hulce kruipt in de huid van Mozart. Hij nam voor de rol intensief pianoles, waardoor al zijn vingerzettingen op de piano overeenkomen met de muziek in de film, en liet zich voor Mozarts woedeaanvallen inspireren door tennisser John McEnroe.

Mozart door het Nederlands Kamerorkest
De muziek van Mozart wordt later in januari diverse malen gespeeld door het Nederlands Kamerorkest. Op zaterdag 28 en maandag 30 januari speelt het orkest in Het Concertgebouw twee totaal verschillende symfonieën van de grootmeester: Symfonie nr. 35 ‘Haffner’ en Symfonie nr. 36 ‘Linzer’. Daarnaast speelt het Nederlands Kamerorkest op dinsdag 31 januari tijdens Dvořák in Paradiso – naast uiteraard veel Dvořák - het stuk Sinfonia Concertante van Mozart.

BESTEL KAARTEN

Amadeus
do 19 jan 2017

NedPhO-Koepel
Batjanstraat 3
Amsterdam

Zaal open: 18.30 u
Aanvang: 19.00 u
Entree: € 5

Deel