Bach in de Brouwerij

Nederlands Philharmonisch Orkest in Oedipus Brouwerij; lancering Bach333 videoclip

Bach wordt 333 jaar! Dat viert het Nederlands Philharmonisch Orkest tijdens Happy Bachddag op woensdag 21 maart in de Oedipus Brouwerij in Amsterdam-Noord met het concert Bach in de Brouwerij. Een ensemble van het orkest speelt muziek van Bach en samen met organisator 24classics lanceert het orkest de videoclip van Bach333: 333 musici spelen samen met het Nederlands Kamerorkest Brandenburgs Concert nr. 3 van Bach.

Happy Bachdag
Happy Bachdag is een initiatief van het klassieke muziekplatform 24classics en vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats op de geboortedag van Bach. Tijdens deze dag zijn er in heel Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Dordrecht concerten met muziek van Bach. Musici spelen op de meest uiteenlopende plekken muziek van de beroemde componist. Denk aan zwembaden, winkels en woonboten. Tijdens voorgaande edities speelden ensembles van Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest in de voormalige Bijlmerbajes (Bach in de bajes, ‘17), Museum van Loon (Bach voor de gracht, ‘16) en het Volkshotel (Bach voor het volk, ‘15). 

Bach333
Bach333 is een project van het Nederlands Kamerorkest en Happy Bachdag. Het project is geïnspireerd op de video’s van Rockin’ 1000, waarin 1000 muzikanten samen David Bowie’s Rebel Rebel of Foo Fighters’ Learn to Fly spelen. Op zondag 18 maart, de zondag voor Happy Bachdag, komen 333 musici bijeen in de NedPhO-Koepel, de thuisbasis van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest, om gezamenlijk het beroemde muziekstuk uit te voeren. Het tv-programma Podium Witteman is erbij om dit grootste evenement vast te leggen. De videoclip wordt voor het eerst vertoond – op groot scherm! – tijdens Bach in de Brouwerij.

Oedipus Brouwerij
De bierbrouwerij Oedipus Brewing werd in 2011 opgericht door vier vrienden die na een bezoek aan het Lowlands festival nog steeds zin hadden in bier. Na experimenten in hun Amsterdamse appartement heeft Oedipus inmiddels een eigen brouwerij in Amsterdam-Noord én een eigen proeflokaal waar ze hun ‘craft beer’ schenken, denk aan Gaia, Thai Thai, Mama en Mannenliefde. Oedipus staat naast hun uitgesproken biersmaken ook bekend om hun bierflesjes met kleurrijke illustraties. In de Oedipus Brouwerij aan het Gedempt Hamerkanaal in Amstedam-Noord hebben ze maar liefst tien bieren op tap.

BACH IN DE BROUWERIJ

wo 21 maart 2018
20.00 (deur open), 20.30 u (aanvang), 22.00 u (verwacht einde)
Oedipus Brouwerij, Gedempt Hamerkanaal 85, Amsterdam

Ensemble Nederlands Philharmonisch Orkest
Saskia Viersen, viool
Laura van der Stoep, altviool
Leon Berendse, fluit / presentatie
Margreet Bongers, fagot
David Jansen, klavecimbel

Programma
Bach - Triosonate in G BWV 1038
Bach - Triosonate in c ‘Muzikalisches Opfer’ BWV 1079
Bach - Enkele delen uit Cellosuite nr. 2 in d voor altviool
Bach - Adagio uit Solosonate nr. 1 voor viool

BESTEL KAARTEN

Deel