Bach voor de Gracht in Museum Van Loon

Musici van Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest spelen op Happy Bachdag 2016

Op maandag 21 maart viert het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest de 331ste verjaardag van Johann Sebastian Bach met een concert in Museum Van Loon in Amsterdam. Het concert Bach voor de Gracht – een vervolg op het succesvolle Bach voor het Volk in het Volkshotel vorig jaar – is onderdeel van de derde editie van de Happy Bachdag. Het evenement, dat door heel Amsterdam plaatsvindt, wordt georganiseerd in samenwerking met 24classics, de streaming website met de beste klassieke muziek.

Het concert in de prachtige hal van Museum Van Loon aan de Keizersgracht in Amsterdam begint om 20.30 u en wordt gepresenteerd door Beitske de Jong. Violist Vadim Tsibulevsky, concertmeester van het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt Sonate nr. 3 voor soloviool van Bach; Jan Bastiaan Neven, cellist in het Nederlands Kamerorkest, speelt Cellosuite nr. 1.

Naast het concert in Museum Van Loon worden er tijdens Happy Bachdag op uiteenlopende plekken Bach-concerten georganiseerd. Bovendien is er op meer dan 100 plekken in Amsterdam de muziek van Bach te horen: in winkels, parkeergarages, sportscholen, cafeetjes en restaurants. De kaartverkoop voor Bach voor de Gracht en Happy Bachdag begint vrijdag 4 maart op www.orkest.nl.

BACH VOOR DE GRACHT

ma 21 mrt 2016, 20.30 u
Museum Van Loon, Keizergracht 672, Amsterdam

Musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest
Vadim Tsibulevsky, viool
Jan Bastiaan Neven, cello
Beitske de Jong, presentatie

BACH
Sonate nr. 3 voor soloviool
BACH
Cellosuite nr. 1

Entree: €15,-
Kaartverkoop: www.orkest.nl

Deel