Benefietconcert voor vluchtelingen

Beethoven 9 door bekende solisten en topmusici

Vluchtelingen moeten menswaardig worden ontvangen. Op zondag 14 februari vindt in de Obrechtkerk in Amsterdam daarom het Benefietconcert voor Vluchtelingen plaats. Solisten Claron McFadden (sopraan), Helena Rasker (alt), Marcel Reijans (tenor) en Thomas Oliemans (bariton) en musici van o.a. het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Radio Filharmonisch Orkest, De Nationale Opera, Toonkunstkoor Amsterdam en VU-Kamerkoor spelen o.l.v. dirigent Boudewijn Jansen Symfonie nr. 9 van Beethoven, dat eindigt met de beroemde koorfinale Alle Menschen werden Brüder.

De opbrengst van dit concert gaat naar Vluchtelingenwerk Nederland, en wel specifiek naar het project Eigen-Wijs, waarmee Vluchtelingenwerk kinderen in asielzoekerscentra muziekactiviteiten aanbiedt, zodat ze de wereld om hen heen even kunnen vergeten. Het concert is toegankelijk voor iedereen; kaarten zijn €30,- en €15,- voor kinderen jonger dan 18 jaar en studenten. Na afloop van het concert wordt er met elkaar gegeten; een Syrische kok, vrijwilligers en vluchtelingen uit het asielzoekerscentrum in Weert maken voor de gelegenheid bijzondere hapjes klaar. Bewoners van diverse opvanglocaties in Amsterdam zijn ook bij het concert aanwezig.

Kader Abdolah
Schrijver Kader Abdolah zal voorafgaand aan het concert een kort openingswoord spreken om de vluchtelingen, het publiek en de vrijwilligers welkom te heten. Het Benefietconcert voor Vluchtelingen is een initiatief van dirigent Boudewijn Jansen. Niet alleen de solisten en musici doen belangeloos mee aan dit concert; de medewerkers van alle betrokken instanties helpen ook vrijwillig mee.

Beethoven 9
Ludwig van Beethoven voltooide Symfonie nr. 9 begin 1824, toen hij al volledig doof was. De symfonie bevat de bekende en in dit geval symbolische koorfinale Alle Menschen werden Brüder. De melodie is sinds 1985 het officiële volkslied van de Europese Unie. Beethoven schreef de muziek op een gedicht van de Duitse romanticus Friedrich Schiller en wilde met dit deel de Europese idealen van vrijheid, vrede en solidariteit uitdrukken.

 

Zo 14 feb 2016, 16.00 u
Benefietconcert voor Vluchtelingen
Obrechtkerk, Jacob Obrechtstraat 30, Amsterdam

Musici van o.a. het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Radio Filharmonisch Orkest, De Nationale Opera, Toonkunstkoor Amsterdam en VU-Kamerkoor
Boudewijn Jansen, dirigent
Claron McFadden, sopraan
Helena Rasker, alt
Marcel Reijans, tenor
Thomas Oliemans, bariton

BEETHOVEN
Symfonie nr. 9

Toegang: €30,- 
Toegang voor kinderen jonger dan 18 jaar en studenten op vertoon studentenkaart: €15,-
Tickets: www.bit.ly/BenefietBeethovenIX

 

Deel