‘Coco Chanel & Igor Stravinsky’ in NedPhO-Koepel

Film over Stravinsky aan begin van seizoen waarin componist centraal staat

In Coco Chanel & Igor Stravinsky zien we twee geliefden die op het punt staan de wereld te veranderen met hun creaties. Op donderdag 2 november vertonen wij deze elegante, sexy film in de NedPhO-Koepel in Amsterdam. Met de film komen wij in de stemming voor het seizoen waarin de muziek van Igor Stravinsky centraal staat. De eerste concerten zijn op zaterdag 11 en zondag 12 november in Het Concertgebouw; het Nederlands Kamerorkest speelt dan het werk Pulcinella.

Coco Chanel & Igor Stravinsky
De film Coco Chanel & Igor Stravinsky (2009) speelt zich af in het Parijs van begin 20e eeuw. Coco Chanel is devoot aan haar werk én aan haar knappe minnaar, de rijke Arthur 'Boy' Capel. Op een avond woont ze in het Théâtre des Champs-Élysées de première bij van Le Sacre du Printemps van Igor Stravinsky. Chanel is diep onder de indruk, maar de muziek is te revolutionair voor het grote publiek en Stravinsky wordt weggehoond. Zeven jaar later: Chanel is immens verdrietig over het overlijden van Boy Capel en ontmoet Stravinsky opnieuw. Hij is nu een straatarme vluchteling van de Russische Revolutie en woont in ballingschap in Parijs. Chanel nodigt Stravinsky samen met zijn vrouw en vier kinderen uit om in haar nieuwe villa net buiten Parijs te verblijven.

Stravinsky
De muziek van componist Igor Stravinsky loopt als een rode draad door seizoen 2017-2018 van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest. Op het programma staan Pulcinella (november 2017), de opera The Rake’s Progress (februari 2018), Concert in D en Apollon musagète (februari 2018) door het Nederlands Kamerorkest en Pétrouchka (februari 2018) door het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Groot scherm
Net als bij de vorige filmavonden wordt de NedPhO-koepel, de thuisbasis van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest, omgebouwd tot bioscoopzaal met groot scherm. Het is de vierde keer dat wij een filmavond in de NedPhO-Koepel in Amsterdam organiseren. Tijdens de vorige edities waren de films Death in Venice (1971), losjes gebaseerd op de laatste jaren van het leven van Mahler, Amadeus (1984) en Shine (1996), waarin Pianoconcert nr. 3 van Rachmaninoff een hoofdrol heeft, te zien.

Coco Chanel & Igor Stravinsky
do 2 november 2017

NedPhO-Koepel
Batjanstraat 3
Amsterdam

Zaal open: 19.00 u
Aanvang: 19.30 u
Entree: € 6

BESTEL KAARTEN

Deel