Dominee Gremdaat presenteert Onvoltooide @ Noord/Zuidlijn

Livestream van concert Nederlands Kamerorkest in nieuwe metrohal

Dominee Gremdaat presenteert op zondag 7 mei de concerten van het Nederlands Kamerorkest in de nieuwe metrohal van de Noord/Zuidlijn. Op het programma staat – hoe toepasselijk! - de Onvoltooide van Schubert. Het beroemde alterego van Paul Haenen zegt wel iets te hebben met het begrip ‘onvoltooid’. Vanwege de enorme belangstelling voor deze concerten hebben het Nederlands Kamerorkest en de Noord/Zuidlijn besloten om het tweede concert, dat om 21.00 uur begint, live te streamen op hun Facebook-pagina’s en YouTube-kanalen.

De Onvoltooide
Van de Onvoltooide van Schubert zijn maar twee delen boven water gekomen. Waarom Schubert zijn grote symfonie onafgemaakt terzijde legde, weet niemand. Maar het stuk dat als de Onvoltooide de geschiedenis is ingegaan, behoort nu tot zijn meest gespeelde werken. Het Nederlands Kamerorkest speelt de concerten in een maximale bezetting van 40 musici met strijkers, blazers en slagwerk.

Livestream
De concerten van het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Gordan Nikolić waren binnen 24 uur uitverkocht. Daarom wordt het tweede concert live uitgezonden. De livestream van het tweede concert is vanaf ongeveer 21.00 uur te volgen op de volgende kanalen:

Facebook-pagina Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest.

YouTube-kanaal Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest.

Facebook-pagina Noord/Zuidlijn.

YouTube-kanaal Noord/Zuidlijn.

Praktische informatie
Bezoekers van het eerste concert kunnen zich met hun kaartje tussen 19.00 en 19.15 uur melden bij de ontvangstruimte van de Noord/Zuidlijn op Stationsplein 7, aan de rechterkant van de hoofdingang van Amsterdam Centraal. Bezoekers van het tweede concert worden daar tussen 20.15 en 20.30 uur verwacht. De bezoekers worden in groepjes van 10 personen naar de gloednieuwe hal begeleid. Bezoekers moeten goed ter been zijn en - vanwege het trappenhuis naar de nieuwe stationshal - geen last hebben van claustrofobie.

De Onvoltooide @ Noord/Zuidlijn

zo 7 mei 2017, 19.00 u (concert 1 – uitverkocht!)
zo 7 mei 2017, 20:15 u (concert 2 – uitverkocht!)

Noord/Zuidlijn, Stationsplein 7, Amsterdam

Nederlands Kamerorkest
Gordan Nikolić, viool / leiding

SCHUBERT
Symfonie nr. 7 ‘Onvoltooide’

Deel