Don Giovanni in première bij De Nationale Opera

Nederlands Kamerorkest speelt geliefde Mozart opera

Het Nederlands Kamerorkest o.l.v. chef-dirigent Marc Albrecht speelt samen met De Nationale Opera Don Giovanni van Mozart in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. De opera gaat zaterdag 7 mei 2016 in première. De productie, met regie van Claus Guth, was al eerder in Berlijn en Salzburg te zien. ‘As puzzling and fascinating as Mozart and Da Ponte intended’, schreef de New York Times.

Don Giovanni
Don Giovanni ging oorspronkelijk op 29 oktober 1787 in Praag in première. Sindsdien is de opera, die Mozart schreef op teksten van de Italiaan Lorenzo da Ponte, een van de meest gespeelde en geliefde opera’s ter wereld. De opera vertelt het verhaal van de legendarische rokkenjager Giovanni, die zonder schaamte de ene vrouw na de andere verovert. Christopher Maltman kruipt in de huid van Don Giovanni; Donna Anna wordt gespeeld door Sally Matthews. De Engelse sopraan stond in januari nog met het Nederlands Philharmonisch Orkest in Het Concertgebouw, waar zij een schitterende uitvoering van Five songs from the Norwegian van Delius zong.

Vaste orkestpartner
Al sinds 1985 zijn het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest de vaste orkestpartner van De Nationale Opera. Elk jaar spelen de orkesten het merendeel van de operaproducties in Nationale Opera & Ballet. Marc Albrecht is chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest en van De Nationale Opera, waarmee de veelgeprezen artistieke samenwerking tussen beide organisaties zich steeds verder versterkt. In het seizoen 2016/2017 worden er twee opera’s gespeeld door het Nederlands Kamerorkest en vier door het Nederlands Philharmonisch Orkest.

BESTEL KAARTEN

Za 7 mei 2016 première
10, 15*, 18, 21, 24, 26 en 29* mei 2016
19.30 u / *13.30 u

Nederlands Kamerorkest
Marc Albrecht, dirigent
Claus Guth, regie

MOZART
Don Giovanni

Deel