Eerste filmavond in de NedPhO-Koepel in Amsterdam

Film ‘Shine’ over Rach 3 te zien voorafgaand aan concerten in Concertgebouw

Op donderdag 13 oktober organiseert het Nederlands Philharmonisch Orkest voor het eerst een muzikale filmavond in de NedPhO-Koepel in de Indische Buurt in Amsterdam-Oost. Tijdens deze eerste editie is de film Shine, waarin Pianoconcert nr. 3 van Rachmaninoff een grote rol heeft, te zien. De NedPhO-koepel wordt omgebouwd tot bioscoopzaal met groot scherm. Uiteraard met chips, cola én zakdoekjes!

Twee dagen na de filmavond, op zaterdag 15 én maandag 17 oktober, speelt het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. chef-dirigent Marc Albrecht Pianoconcert nr. 3 van Rachmaninoff samen met meesterpianist Simon Trpčeski in Het Concertgebouw in Amsterdam. Rach 3 wordt gezien als het moeilijkste stuk ooit geschreven voor piano.

Shine
Nog nooit was een muziekstuk zo belangrijk in een film. In Shine (1996) gaat pianist David Helfgott (gespeeld door Geoffrey Rush) langzaam ten onder gaat aan zijn perfectionisme om Rachmaninoffs Pianoconcert nr. 3 onder de knie te krijgen. Een tiran als vader werkt daarbij niet echt bevorderlijk. Shine, dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, werd destijds overladen met prijzen. Rush sleepte zowel een Oscar als een Golden Globe in de wacht voor zijn meeslepende rol als Helfgott.

Shine filmavond
do 13 okt 2016

NedPhO-Koepel
Batjanstraat 3
Amsterdam

Zaal open: 19.30 u
Aanvang: 20.00 u
Entree: € 5

BESTEL KAARTEN

Deel