Extra concert! De Onvoltooide @ Noord/Zuidlijn

Nederlands Kamerorkest geeft twee concerten op één avond in nieuwe metrohal

Wegens grote belangstelling geeft het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Gordan Nikolić op zondag 7 mei een tweede concert in de Noord/Zuidlijn. Het eerste concert was binnen 24 uur uitverkocht. Op het programma staat – hoe toepasselijk! - de Onvoltooide van Schubert. Kaarten voor het concert in de nieuwe ondergrondse entreehal van de metrolijn op Amsterdam Centraal zijn €17,50 per stuk en zijn nu in de verkoop via www.orkest.nl/onvoltooide. Vanwege de beperkte ruimte is het aantal kaarten gelimiteerd.

De Onvoltooide
Van Symfonie nr. 7 van Schubert zijn maar twee delen boven water gekomen. Waarom Schubert zijn grote symfonie onafgemaakt terzijde legde, weet niemand. Maar het stuk dat als de Onvoltooide de geschiedenis is ingegaan, behoort nu tot zijn meest gespeelde werken. Het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Gordan Nikolić speelt dit stuk in een maximale bezetting van 40 musici; naast alle strijkers zijn ook alle blazers en slagwerkers van de partij.

De Noord/Zuidlijn
De Noord/Zuidlijn is de toekomstige nieuwe metrolijn van Amsterdam die volgens planning in de zomer van 2018 moet rijden. De Noord/Zuidlijn loopt via de metrohaltes Noord, Noorderpark, Centraal Station, Rokin, Vijzelgracht, De Pijp, Europaplein en Zuid. De stations zijn inmiddels bijna gereed en op het nieuwe traject vinden al testritten plaats met de metro als onderdeel van een uitgebreid testprogramma.

Praktische informatie
Bezoekers van het tweede concert kunnen zich met hun kaartje tussen 20.15 en 20.30 uur melden bij de ontvangstruimte van de Noord/Zuidlijn op Stationsplein 7, aan de rechterkant van de hoofdingang van Amsterdam Centraal. De bezoekers worden in groepjes van 10 personen naar de gloednieuwe hal begeleid. Bezoekers moeten goed ter been zijn en - vanwege het trappenhuis naar de nieuwe stationshal - geen last hebben van claustrofobie.

 

De Onvoltooide @ Noord/Zuidlijn

zo 7 mei 2017, 19.00 u (concert 1 – uitverkocht!)
zo 7 mei 2017, 20:15 u (concert 2)

Noord/Zuidlijn, Stationsplein 7, Amsterdam

Nederlands Kamerorkest
Gordan Nikolić, viool / leiding

SCHUBERT
Symfonie nr. 7 ‘Onvoltooide’

Tickets: € 17,50

BESTEL KAARTEN

NB. Bezoekers van het eerste concert moeten zich tussen 19.00 en 19.15 uur met hun kaartje melden bij de ontvangstruimte op Stationsplein 7; bezoekers van het tweede concert worden daar tussen 20.15 en 20.30 uur verwacht.

Deel