FEBO Friday @ Van Loon

Orkest met kroketten tussen schilderijen van Ferdinand Bol

Schilderijen, muziek en kroketten. Deze drie smakelijke ingrediënten komen samen tijdens FEBO Friday @ Van Loon, op vrijdag 17 november in Museum Van Loon in Amsterdam. Het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt tijdens deze avond muziek in de verschillende kamers van Museum Van Loon, waar op dit moment de tentoonstelling Ferdinand Bol: het huis, de collectie, de kunstenaar is te zien. De FEBO ontleende zijn naam aan deze beroemde schilder.

Schilderijen: Ferdinand Bol
Schilder Ferdinand Bol was de eerste bewoner van het grachtenpand aan Keizersgracht 672, het huidige Museum Van Loon. Vanaf 6 oktober wordt de privécollectie van Ferdinand Bol getoond in het koetshuis van het museum. De zeventiende-eeuwse schilder en zijn tweede vrouw Anna van Erckel bezaten werken van Rembrandt, Rubens, Van Ruisdael en vele andere tijdgenoten. Opvallend aan deze verzameling is de verscheidenheid aan genres en schilderstijlen. Bol verzamelde historiestukken en portretten, maar ook landschappen, zeegezichten en stillevens.

Muziek: Nederlands Philharmonisch Orkest
Het is traditie bij het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest dat er op vrijdag tijdens de lunch kroketten van de FEBO worden gehaald. Ter gelegenheid van de Ferdinand Bol-tentoonstelling besloten wij deze traditie voor één keer te verplaatsen naar Museum Van Loon. De FEBO frituurt speciaal voor FEBO Friday @ Van Loon kroketten en andere snacks. Het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest speelde al twee keer eerder in Museum Van Loon. Tijdens Bach voor de Gracht, onderdeel van Happy Bachdag, op 21 maart 2016 en eerder dit jaar tijdens Violen en tulpen in Van Loon.

Kroketten: FEBO
De FEBO is niet meer uit het Nederlandse straatbeeld is weg te denken, maar wat niet veel mensen weten is dat de snackbarketen ooit begon in de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam en zijn naam ontleent aan deze beroemde, net opgeknapte straat bij de Albert Cuypmarkt. In 1942 werd Maison Febo opgericht door Johan de Borst (1919 - 2008). Wat begon als een bakkerswinkel groeide uit tot een automatiek, waar De Borst zelfgemaakte kroketten verkocht. Tegenwoordig telt de FEBO maar liefst 66 filialen. 

FEBO Friday @ Van Loon
vr 17 november 2017

Museum Van Loon
Keizersgracht 672
Amsterdam

Zaal open: 17.30 u
Aanvang: 18.00 u
Entree: € 15

BESTEL KAARTEN

Deel