Hoe klassiek wil je het hebben?

Het Nederlands Philharmonisch Orkest in De School

Hoe ziet jouw ideale klassieke concert eruit? Die vraag proberen het Nederlands Philharmonisch Orkest en We Are Public te beantwoorden tijdens een exclusieve luistersessie in s105 in De School in Amsterdam op vrijdag 23 juni. Aan de hand van live fragmenten door zes topmusici van het orkest, gaan we in één uur door het klassieke repertoire. Van een bombastische Sjostakovitsj symfonie tot het minimalisme van Arvo Pärt, van de sierlijke barok van Bach naar de zwoele filmmuziek van Yann Tiersen.

Pluche vs. De School
Met deze ontspannen sessie, die van 18.00 tot 19.00 uur duurt, wil het Nederlands Philharmonisch Orkest van de We Are Public-leden weten hoe hun ideale klassieke concertavond eruit ziet. De muziek staat natuurlijk voorop, maar beleving is minstens net zo belangrijk. Luister jij het liefst naar klassiek in Het Concertgebouw of wil je niks van het rode pluche weten en sta je liever met een biertje in je hand naar muziek te luisteren in De School? Alle opties komen aan bod.

We Are Public-concert
Met alle input uit de sessie gaat het Nederlands Philharmonisch Orkest in het komende seizoen aan de slag. Het doel: een We Are Public-concert door het Nederlands Philharmonisch Orkest in seizoen 2017-2018. De leden van We Are Public krijgen tijdens deze luistersessie niet alleen een kijkje in de keuken van het orkest, ze mogen zelf dus ook daadwerkelijk gaan programmeren. Gespreksleider tijdens deze middag is Stijn Berkouwer; het orkest staat onder leiding van klarinettist Leon Bosch.

Hoe klassiek wil je het hebben?
vr 23 jun 2017

De School
Dr. Jan van Breemenstraat 1, Amsterdam

Zaal open: 17.30 u
Aanvang: 18.00 u
Einde: 19.00 u
Entree: gratis voor We Are Public-leden

Ensemble uit het Nederlands Philharmonisch Orkest
Robert Lis, viool
Tessa Badenhoop, viool
Odile Torenbeek, altviool
Anjali Tanna, cello
Toon Durville, hobo
Leon Bosch, klarinet

BESTEL KAARTEN

Deel