Kaarten voor Mahler 8 vanaf vrijdag in de verkoop

Kaartverkoop nieuw seizoen begint vrijdag 1 juni om 9.00 uur

De langverwachte kaartverkoop voor Symfonie nr. 8 van Mahler, waarvoor het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest in 2016 een succesvolle crowdfundingscampagne opzette, begint vrijdag 1 juni om 9.00 uur. Voor deze omvangrijke symfonie, die op zaterdag 23 en zondag 24 februari 2019 te zien is in Het Concertgebouw in Amsterdam, zijn maar liefst 400 musici nodig. Naast Mahler 8 begint vrijdag ook de losse kaartverkoop voor alle andere concerten van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest in seizoen 2018-2019.

Crowdfunding
De € 200.000 aan extra kosten die gemaakt worden voor de Mahler 8-concerten financiert het Nederlands Philharmonisch Orkest door schenkingen van fondsen, zoals Stichting Ammodo, Stichting Zabawas en Stichting Sint Nicolaas Gasthuis en grote donateurs. Daarnaast lanceerde het orkest eind 2016 een crowdfundingscampagne via Pifworld.com. Met een donatie van € 100 kregen donateurs het recht om als eerste kaarten te bestellen. Door de grootte van het orkest zijn er minder kaarten dan gebruikelijk beschikbaar voor de Mahler 8-concerten.

Mahler 8
Gustav Mahler schreef Symfonie nr. 8 als ultieme liefdesverklaring aan zijn vrouw, in een vergeefse poging haar hart opnieuw te veroveren. Daarvoor haalde hij alles uit de kast. Het symfonische werk vraagt een bezetting van 123 orkestmusici, twee professionele koren, acht vocale solisten, waaronder Camilla Nylund (sopraan) en Klaus Florian Vogt (tenor), een jongenskoor, groot slagwerk en orgel. Vanwege deze omvang zijn uitvoeringen van de symfonie wereldwijd zeldzaam. Kaarten voor de concerten zijn vaak al een jaar van te voren uitverkocht. ‘Mahler 8 is de kroon van alle symfonieën. Het is echt een droom om het een keer uit te voeren’, aldus chef-dirigent Marc Albrecht.

Highlights seizoen 2018-2019
Naast de gigantische uitvoering van Symfonie nr. 8 van Mahler zijn andere hoogtepunten in het komende seizoen chef-dirigent Marc Albrecht met zijn allereerste Matthäus-Passion, het jubileum van het Anton Kersjes Fonds, de reprise van Stars Wars in Het Concertgebouw en de komst van Sheku Kanneh-Mason die zijn debuut maakt in Het Concertgebouw met Celloconcert in C van Haydn. De cellist maakte onlangs diepe indruk op de Royal Wedding van Prince Harry en Meghan Markle.

BESTEL KAARTEN VOOR MAHLER 8

Deel