Kees van Kooten opent concertreeks

Nieuw seizoen Koepelconcerten in NedPhO-Koepel in Amsterdam

Kees van Kooten speelt samen met musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest op woensdag 21 september 2016 de kindervoorstelling De Dag- en Nachtegaal in de NedPhO-Koepel in Amsterdam. Van Kooten schreef in 2008 een nieuwe, sprankelende tekst op de prachtige muziek van De Nachtegaal van Theo Loevendie. Het concert met Kees van Kooten is de eerste van een reeks Koepelconcerten. Naast kinderconcerten op woensdag, zijn er zondagconcerten, openbare repetities en muziekcolleges in de NedPhO-Koepel.

Zondagconcerten
Op de maandelijkse zondagconcerten zijn mooie werken, bijzondere instrumenten en interessante gasten te horen. De eerste voorstelling is op zondag 25 september. In Bach, net zo maar anders gaat de eeuwenoude muziek van Bach, gespeeld door de broers Jan Bastiaan Neven (cello) en Henk Neven (bariton), een eigentijdse conversatie aan met de moderne dans van Heather Ware. Verder dit najaar: een eigenwijze kijk op Richard Strauss (zo 13 nov) en de virtuoze contrabassen van Bottesini (zo 11 dec).

Kinderconcerten
Een woensdagmiddag per maand staan kinderen centraal in de NedPhO-Koepel. Musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest geven speciaal voor kinderen en hun (groot-)ouders gratis concerten waarin allerlei onverwachte dingen gebeuren. Naast het bijzondere sprookjesverhaal van Kees van Kooten is er o.a. een voorstelling met alle contrabassisten (wo 26 okt, 6+) en een muzikaal Sinterklaasfeest (wo 30 nov, 3+).

Openbare repetities
Dit najaar repeteert het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest op drie vrijdagmiddagen in het openbaar in de NedPhO-Koepel. Bezoekers zien van dichtbij hoe de musici zich voorbereiden op de concerten in zalen als Het Concertgebouw en Muziekgebouw aan ’t IJ. Tijdens de gratis toegankelijk repetities zijn o.a. werken van Tsjaikovski (vr 14 okt), Grieg en Dvorák (vr 25 nov) en Pärt (vr 14 dec) te horen.

Muziekcolleges
Op 15 en 17 oktober voert het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. chef-dirigent Marc Albrecht Tsjaikovski’s Manfred Symfonie uit. Musicoloog Kees Wisse vertelt over dit zeer persoonlijke en donker romantische werk, dat Tsjaikovski baseerde op het gelijknamige toneelstuk van de Engelse schrijver Lord Byron. 

Kijk voor alle Koepelconcerten op www.orkest.nl/bezoek/concertoverzicht

Deel