Klassiek tijdens Museumnacht in De Nieuwe Kerk

Ensemble van het Nederlands Philharmonisch Orkest geeft nachtelijk concert

Een ensemble van het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt tijdens Museumnacht op zaterdag 7 november in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. In De Nieuwe Kerk is op dit moment de tentoonstelling Rome. De droom van keizer Constantijn te zien. Het ensemble speelt van 0.00 u tot 0.30 u en sluit de avond in De Nieuwe Kerk af met een concert dat thematisch aansluit bij de tentoonstelling.

Het ensemble, dat bestaat uit Michiel Holtrop (altviool), Douw Fonda (cello) en Martin Kaaij (gitaar), neemt het publiek mee naar Italië met Paganini en naar het holst van de nacht met Nachtegalen van Krüs. De avond krijgt een toepasselijke spirituele twist met Schuberts dansende geesten in Der Geistertanz.

Naast het ensemble zijn er tijdens Museumnacht in de Nieuwe Kerk ook optredens van danseres Marlinde Vos, BNN-presentatrice Gwen van Poorten en kun je grip krijgen op je dromen met de coaches van droomcoaches.nl. Verder staat er een klassieke Vespa vol stomende Italiaanse espresso’s en kun je met een Spritz in je hand feesten op een Italiaanse dansvloer.

za 7 november 2015, 0:00 u
Museumnacht
De Nieuwe Kerk, Amsterdam

Ensemble van het Nederlands Philharmonisch Orkest
Michiel Holtrop, altviool
Douw Fonda, cello
Martin Kaaij, gitaar

KRÜS
Nachtegalen

PAGANINI
Waltz a rondo

SCHUBERT
Der Geistertanz

SCHUBERT
Gretchen am Spinnrade

Deel