Klassiekers van Verdi en Puccini in de Veerhaven van Rotterdam

Nederlands Philharmonisch Orkest in Italiaanse sferen tijdens het Veerhavenconcert in Rotterdam

Het Nederlands Philharmonisch Orkest - met 125 musici op een drijvend podium - speelt op zaterdag 25 augustus 2018 voor het eerst op het jaarlijks terugkerende Veerhavenconcert in Rotterdam. Het belooft een zwoele avond te worden met veel Italiaanse klassiekers, gezongen door Soojin Moon-Sebastian (sopraan), Paulo Ferreira (tenor), Maria Riccarda Wesseling (mezzo-sopraan) en het Toonkunstkoor Amsterdam. Violist en Classic Young Master Hawijch Elders maakt haar debuut bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Het gratis toegankelijke concert in de Veerhaven in Rotterdam vindt dit jaar voor de zestiende keer plaats.

 

Highlights uit opera’s

Tijdens het Veerhavenconcert speelt het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Maxim Emelyanychev onder meer highlights uit de opera’s Nabucco (Verdi), Simon Boccanegra (Verdi), La Traviata (Verdi), Madame Butterfly (Puccini), Turandot (Puccini), Gioconda (Ponchielli) en Les Contes d'Hoffman (Offenbach). Daarnaast staan er stukken van Britten, Dvorák en De Sarasate op het programma. De presentatie van de avond is ook dit jaar weer in handen van Gregor Bak. Hij neemt het publiek op aanstekelijke wijze mee door het muzikale programma. Burgemeester Aboutaleb opent het concert.

 

Operaorkest

Het Nederlands Philharmonisch Orkest is samen met het Nederlands Kamerorkest hét operaorkest van Nederland. Het orkest heeft net een geweldig seizoen afgesloten in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam en kreeg juichende recensies. ‘De Italiaanse dirigent Michele Mariotti zet deze Forza gloedvol neer, geholpen door een uitstekend spelend Nederlands Philharmonisch Orkest’, schreef de Volkskrant over de opera La forza del destino van Verdi.

 

Veerhavenconcert

Het concert van het Nederlands Philharmonisch Orkest maakt deel uit van de zestiende editie van het Veerhavenconcert in de Veerhaven te Rotterdam, dat dit jaar op zaterdagavond 25 en zondagmiddag 26 augustus 2018 plaatsvindt. Het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt op zaterdagavond; op zondagmiddag is het Veerhaven Young Talent Concert en zijn er optredens van het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest, het Rotterdams Operakoor en de solisten Miranda van Kralingen (sopraan & presentatie) en Pelle van Esch (bastrombone).

 

Gratis toegang

De openluchtconcerten in de Veerhaven zijn gratis toegankelijk. Het transparante podium ligt op een drijvend platform in de sfeervolle Veerhaven en wordt geflankeerd door de historische zeilschepen. Er staan stoelen op de kade en sloepjes kunnen gratis invaren. De concertprogramma’s zijn speciaal voor dit weekend samengesteld. Sfeer en kwaliteit staan bij dit evenement voorop en worden al jaren enorm gewaardeerd door de trouwe publieksschare.

 

 

za 25 augustus 2018, 19.45 u

Veerhaven, Rotterdam

 

Nederlands Philharmonisch Orkest

Maxim Emelyanychev, dirigent

Toonkunstkoor Amsterdam

Soojin Moon-Sebastian, sopraan

Paulo Ferreira, tenor

Maria Riccarda Wesseling, mezzo-sopraan

Hawijch Elders, viool

Gregor Bak, presentatie

Laurence Dale, regie

 

Programma

Dvorák - Karnaval Ouverture

Verdi - Va, Pensiero (Slavenkoor) uit de opera Nabucco

Verdi - Come in quest'ora bruna (Amelia aria) uit de opera Simon Boccanegra

Ponchielli - Danza delle Ore del Giorno uit de opera Gioconda

Ponchielli – La Gioconda ‘Cielo e Mar’ uit de opera Gioconda

Britten - Storm uit Four Sea Interludes

Dvorák – Rusalka, op.114 ‘Song to the Moon’

De Sarasate - Fantasie voor viool en orkest, op.25 ‘Carmen fantasie’

Puccini - Or vienmi ad adornar / Coro a bocca chiusa uit de opera Madame Butterfly

Verdi - Brindisi (drinklied) uit de opera La Traviata

Puccini - In Questa Reggia uit de opera Turandot

Offenbach - Belle Nuit, ô nuit d'ivresse uit de opera Les Contes d'Hoffman

Puccini - Cosi comanda uit de opera Turandot

Puccini - Nessun Dorma uit de opera Turandot

Deel