Laat me met rust!

Nederlands Kamerorkest en Oorkaan maken theatraal concert voor 5+

Laat me met rust! is een theatraal concert van Oorkaan en het Nederlands Kamerorkest voor iedereen vanaf 5 jaar. In deze vrolijke voorstelling volgen we vijf musici die het spannend vinden om hun verjaardag te vieren. Alle emoties van een verjaardag komen langs en hoor je terug in de prachtige muziek: de beroemde Serenade voor Strijkers van Dvořák, gespeeld door de 24 strijkers van het Nederlands Kamerorkest. Laat me met rust! is op zondag 19 maart te zien in TivoliVredenburg in Utrecht en op zondag 26 maart in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

Over de voorstelling
Vind jij het ook spannend om jarig te zijn? Vandaag is het feest! Of toch niet? Zijn ze nou de verjaardag van altviolist Richard vergeten? Krijgt Melissa als ‘Prinses van de Fiddle’ weer de meeste cadeautjes? Wat sluipt Sietse-Jan daar stiekem door de tuin met al die slingers en zijn cello? Vindt violist Maaike haar vriendjes en vriendinnetjes nog terug? En danst Annette de verjaardagswals mee? Of wil zij echt met rust gelaten worden in haar eentje met haar contrabas?

Het Nederlands Kamerorkest
Het Nederlands Kamerorkest, opgericht in 1955, is de vaste orkestpartner van De Nationale Opera en speelt daarnaast een veelzijdig programma in Het Concertgebouw. Het orkest staat sinds 2004 onder artistieke leiding van meesterviolist Gordan Nikolić. Omdat het orkest meestal zonder dirigent speelt, is de dynamiek tussen orkestleden zeer bijzonder; musici vertrouwen blind op elkaar. 

Oorkaan
Oorkaan maakt theatrale concerten voor kinderen t/m 12 jaar. Oorkaan wil zoveel mogelijk kleine en grote oren de oneindige wereld van muziek laten ontdekken. Dit doet Oorkaan in prikkelende en verrassende vormen. Oorkaan richt zich daarbij op klassieke muziek uit de hele wereld, van vroeger en nu.

Laat me met rust!

zo 19 mrt 2017, 13.30 u 
TivoliVredenburg, Utrecht - première
ma 20 mrt 2017, 11.00 u
TivoliVredenburg, Utrecht – schoolvoorstelling
ma 20 mrt 2017, 13.00 u
TivoliVredenburg, Utrecht – schoolvoorstelling
zo 26 mrt 2017, 13.30 u
Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam

 

Nederlands Kamerorkest
o.l.v. Gordan Nikolić, viool
Caecilia Thunnissen, concept en regie
Erin Coppens, dramaturgie
Marjolein Brouwer, scenografie
Stefan Dijkman, lichtontwerp
Ganna Poppea Veenhuysen, regieassistentie

BESTEL KAARTEN

 

Deel