Le nozze di Figaro in première bij De Nationale Opera

Nederlands Kamerorkest speelt wervelende Mozart opera

Het Nederlands Kamerorkest o.l.v. dirigent Ivor Bolton speelt samen met De Nationale Opera Le nozze di Figaro van Mozart in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. De opera gaat dinsdag 6 september 2016 in première. De productie krijgt in de regie van de geboren verhalenverteller David Bösch een visuele vertaling met een spectaculair decor en ronddraaiend toneel.

Le nozze di Figaro
Le nozze di Figaro werd voor het eerst opgevoerd op 1 mei 1786 in het Altes Burgtheater in Wenen, met Mozart als dirigent vanachter zijn klavier. De opera is gebaseerd op het toneelstuk La folle journée ou Le mariage de Figaro van Beaumarchais, dat indertijd werd verboden omdat het te onbeschaamd en te bedreigend was voor de gevestigde orde. Librettist Lorenzo da Ponte ontdeed het werk daarom van de scherpste kantjes en Le nozze di Figaro werd uiteindelijk met groot enthousiasme ontvangen. De rol van Figaro wordt gezongen door Alex Esposito, met als tegenspeler Stéphane Degout als Graaf Almaviva. Dirigent Ivor Bolton is een jaarlijks terugkerende gast bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. In september dirigeert hij Mendelssohn 3 en het Vioolconcert van Beethoven in Het Concertgebouw.

Vaste orkestpartner
Al sinds 1985 zijn het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest de vaste orkestpartner van De Nationale Opera. Elk jaar spelen de orkesten het merendeel van de operaproducties in Nationale Opera & Ballet. Marc Albrecht is chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest en van De Nationale Opera, waarmee de veelgeprezen artistieke samenwerking tussen beide organisaties zich steeds verder versterkt. In het seizoen 2016/2017 worden er drie opera’s gespeeld door het Nederlands Kamerorkest en vier door het Nederlands Philharmonisch Orkest.

BESTEL KAARTEN

di 6 sep 2016 première
8, 13, 15, 21, 23, 27 sep 2016, 19.00 u
11, 18 sep 2016, 14.00 u

Nederlands Kamerorkest
Ivor Bolton, dirigent
David Bösch, regie

MOZART
Le nozze di Figaro

Deel