Livestream Lucas Jussen en Nederlands Kamerorkest

Maandag 15 januari om 20.15 uur vanuit Het Concertgebouw in Amsterdam

De concerten van het Nederlands Kamerorkest met pianist Lucas Jussen in Het Concertgebouw zijn helemaal uitverkocht. Het concert van maandag 15 januari wordt daarom wereldwijd live uitgezonden op de Facebook- en YouTube-pagina van het Nederlands Philharmonisch Orkest en de Facebook-pagina en website van Het Concertgebouw. De livestream van dit concert volgt op de succesvolle livestream van Star Wars in Het Concertgebouw van het Nederlands Philharmonisch Orkest begin december. Die stream werd door meer dan 60.000 mensen live bekeken.

Lucas Jussen
Lucas Jussen, het Nederlands Kamerorkest en hun muzikaal leider Gordan Nikolić hebben een rijke geschiedenis. ‘Ik kijk er naar uit om weer met ze te werken’, zegt Jussen. ‘Gordan is geweldig: behalve een rasmusicus ook zo’n warm persoon. Ik ben daar gevoelig voor, ik speel beter in een goede sfeer. We spelen dan natuurlijk zonder dirigent, terwijl de pianopartij heel vrij is. Maar ik vertrouw zo op Gordan. Toen we eerder samen speelden, zat hij achter mij, dus ik kon hem niet eens zien. Toch werkte het perfect, het ging zo natuurlijk. Ik denk dat het weer zo zal gaan.’

Chopin, Schubert en Beethoven
Lucas Jussen speelt tijdens het concert zijn geliefde Pianoconcert nr. 1 van Chopin en schittert samen met violist Gordan Nikolić en cellist Sietse-Jan Weijenberg in Notturno voor pianotrio van Schubert. Daarnaast speelt het Nederlands Kamerorkest Symfonie nr. 8 van Beethoven. Lucas Jussen speelt ook samen met het Nederlands Kamerorkest op woensdag 17 januari in Paradiso in Amsterdam. Voor dat exclusieve concert zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Livestream Lucas Jussen en het Nederlands Kamerorkest
ma 15 januari 2017, 20.15 uur

Nederlands Kamerorkest
o.l.v. Gordan Nikolić, viool
Lucas Jussen, piano
Sietse-Jan Weijenberg, cello

LINKS NAAR LIVESTREAM
Facebook:
www.facebook.com/NedPhO.NKO/videos/1656428841080139/
YouTube:
www.youtube.com/watch?v=oV8F6SG3knU

Deel