Livestream Star Wars in Het Concertgebouw

Zaterdag 2 december om 20.15 uur; presentatie: Leona Philippo

De Star Wars in Het Concertgebouw-concerten van het Nederlands Philharmonisch Orkest waren in een mum van tijd uitverkocht. Het concert van zaterdag 2 december wordt daarom wereldwijd live uitgezonden op de Facebook- en YouTube-pagina van het Nederlands Philharmonisch Orkest en de Facebook-pagina en website van Het Concertgebouw. Het concert, dat wordt gepresenteerd door Leona Philippo, begint om 20.15 uur.

Leona Philippo
Leona Philippo is een alleskunner. Ze zingt, schrijft liedjes en is actrice. Voor haar doorbraak als winnaar van The Voice of Holland in 2012, speelde Philippo in 2001 de hoofdrol Aida in de gelijknamige musical van Joop van den Ende, stond ze op het podium met Candy Dulfer en Total Touch en deed ze in 2008 een gastoptreden tijdens het Symphonica in Rosso-concert van Lionel Richie. Maar ze is ook niet onbekend met orkesten en filmmuziek. In 2016 nam ze deel aan de dirigeerwedstrijd Maestro, een televisieprogramma van AVROTROS. Philippo won de finale met uitvoeringen van John Williams’ muziek uit de film E.T. en de Vijfde symfonie van Beethoven.

John Axelrod
Het Nederlands Philharmonisch Orkest staat tijdens de Star Wars-concerten onder leiding van dirigent John Axelrod (1966, Houston). Al op 16-jarige leeftijd werd hij toegelaten als leerling van de legendarische Leonard Bernstein. Daarna studeerde hij aan Harvard University en in Sint Petersburg bij Ilja Musin. Momenteel is hij chef-dirigent van het Orchestra Sinfonica di Milano ‘Giuseppe Verdi’ en het Real Orquesta Sinfónica de Sevilla. Bij meer dan 150 orkesten trad hij op als gastdirigent waaronder het London Philharmonic Orchestra, het Phildelphia Orchestra en het Gewandhausorchester Leipzig. In 2009 was hij nog in Nederland en stond hij samen met Herbie Hancock en Lang Lang op North Sea Jazz voor het orkest Neue Philharmonie Westfalen. Axelrod heeft een grote fascinatie voor filmmuziek. Van 2009 tot 2011 was hij leider van het jaarlijkse concert Hollywood in Vienna met het Radio Sinfonieorchester Wien.

Nederlands Philharmonisch Orkest
Het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt in Het Concertgebouw grootse symfonieën van grote klassieke componisten als Mahler, Brahms en Bruckner, maar zoekt daarnaast ook het avontuur op. Zo speelde het orkest vorig jaar nog in Het Concertgebouw de muziek uit de game Final Fantasy en speelt het orkest in april 2018 Daphnis et Chloé bij de nieuwe film van Lucas van Woerkum tijdens Symphonic Cinema. Het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest is in Amsterdam ook te vinden in Muziekgebouw aan ’t IJ, met concerten en filmavonden in de thuisbasis de NedPhO-Koepel en op bijzondere plekken zoals popzalen en clubs (Paradiso, De School), musea (de Hermitage en De Nieuwe Kerk tijdens Museumnacht) en festivals (Le Guess Who?, Down the Rabbit Hole). Bij De Nationale Opera spelen de orkesten de meeste operaproducties. Ze worden gerekend tot de beste operaorkesten ter wereld.

Livestream Star Wars in Het Concertgebouw
za 2 december 2017, 20.15 uur

Nederlands Philharmonisch Orkest
John Axelrod, dirigent
Leona Philippo, presentative
Joris Nassenstein, concept

LINKS NAAR LIVESTREAM
Facebook:
www.facebook.com/NedPhO.NKO/videos/1612478478808509/
YouTube:
www.youtube.com/watch?v=PBmJV91-7ps

Deel