Lucie Horsch wint Avond van de Jonge Musicus


Blokfluitiste Lucie Horsch wint de Avond van de Jonge Musicus 2013. Dit was te zien in de uitzending van 6 mei om 20.25 op Nederland 2, die opgenomen werd in de NedPho-Koepel.

De 13-jarige Lucia nam het op tegen Liesbeth Bosboom (cello, 18 jaar), Joost Willemze (harp, 17 jaar) en Manuel Sanguino (saxofoon, 14 jaar). In mei 2014 vertegenwoordigt Lucie Nederland tijdens Eurovision Young Musicians in Keulen.

De Amsterdamse Lucie Horsch begon op vijfjarige leeftijd met blokfluitlessen en studeert sinds 2011 bij Walter van Hauwe aan de afdeling Jong Talent van het Conservatorium van Amsterdam. Daar studeert ze ook piano bij Marjes Benoist.
Ze trad al op tijdens het Kinderprinsengrachtconcert in 2009 en won prijzen bij het Nationale Concours van de Stichting Jong Muziek Talent Nederland en het Prinses Christina Concours.

De jury, bestaande uit artistiek manager van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest Sven Arne Tepl, pianiste Ellen Corver en fagottist Alban Wesley, oordeelt: “Lucie speelt met veel gevoel en met een zeer goede timing. Tegelijkertijd laat zij een grote variatie in kleuren horen op dit bijzondere instrument.”

Deel