Marc Albrecht genomineerd voor Opera Award

Chef-dirigent Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest
 
Marc Albrecht, chef-dirigent bij het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest en De Nationale Opera, is genomineerd voor de prestigieuze International Opera Award. De awards worden op maandag 9 april 2018 uitgereikt in Londen. Andere genomineerden in de categorie 'conductor' zijn Daniele Gatti, Vladimir Jurowski, Fabio Luisi, Kazushi Ono en Simone Young. Eerdere winnaars in deze categorie waren Philippe Jordan (2017), Gianandrea Noseda (2016) en Semyon Bychkov (2015). Albrecht viel in 2016 al in de prijzen toen hij samen met De Nationale Opera de prijs 'Opera Company of the Year' in ontvangst mochten nemen.
 
Marc Albrecht (Hannover, 1964) is sinds 2011 chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest en De Nationale Opera. Albrecht heeft sinds zijn komst een flinke staat van dienst opgebouwd. Onder zijn leiding maakte het orkest diepe indruk met de opera’s Der Schatzgräber - in december 2014 onderscheiden met een Edison Klassiek - Der Rosenkavalier (2015), Parsifal (2016) en Wozzeck (2017).
 
Tristan und Isolde
Recentelijk imponeerde Albrecht met Tristan und Isolde. 'Marc Albrecht dirigeert het uitstekende Nederlands Philharmonisch Orkest energeniek, helder en waar nodig stuwend. Hij laat zich niet verleiden tot nodeloos zwelgen en al klinkt het voorspel tot de derde akte zinderend warm, het mooist zijn onder zijn leiding de momenten van kamermuzikale helderheid', schreef Mischa Spel van NRC Handelsblad.
 
Tristan und Isolde is nog tot en met 14 februari te zien in Nationale Opera & Ballet. Naast deze beroemde Wagner-opera dirigeert Albrecht dit seizoen bij De Nationale Opera Gurre-Lieder van Schönberg (april 2018). Op zaterdag 17 en zondag 18 februari speelt hij samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest een exclusief Schumann programma in Het Concertgebouw. Verderop in het jaar is hij daar te zien met Symphonie Fantastique van Berlioz (mei 2018) en Symfonie nr. 4 van Bruckner (juni 2018).

Deel