Martin Fröst met Roots in Het Concertgebouw

Bejubelde klarinettist speelt samen met Nederlands Kamerorkest

Zijn gloednieuwe album Roots kreeg jubelende recensies van de Nederlandse pers en werd unaniem bekroond met 4 sterren. ‘Wat speelt die Fröst toch onvoorspelbaar mooi klarinet’, schreef Erik Voermans van Het Parool. Op zaterdag 12 en maandag 14 maart speelt Martin Fröst samen met het Nederlands Kamerorkest in Het Concertgebouw in Amsterdam. Op zondag 13 maart is hij te horen in de Philharmonie Haarlem. Op het programma staan onder andere een aantal Hongaarse Dansen van Brahms.

Martin Fröst is dit seizoen artist-in-residence bij het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest. Eind 2015 zou hij samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. dirigent Joshua Weilerstein het Klarinetconcert van Nielsen spelen in Het Concertgebouw. Helaas moest hij toen vanwege ziekte afzeggen. Wij kijken daarom extra uit naar de concerten die hij in maart met het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Gordan Nikolić komt geven. 

Roots
Martin Fröst debuteerde eind januari op het label Sony Classical met Roots. Op het album voert hij de luisteraar mee van de oudste Europese muziek zoals wij die kennen tot hedendaagse composities waarin de rijke historie van muziek weerklinkt. Van het album speelt hij tijdens de concert Stücke im Volkston nr. 1, 2 en 5 van Brahms en een Klezmerdans voor klarinet en strijkers, een traditional gearrangeerd door zijn broer Göran Fröst.

 

De pers over het album Roots, verschenen bij Sony Classical:

'Op zijn nieuwe cd 'Roots' reist hij van de vroegste klassieke wortels naar hedendaagse muziek. Bij Fröst werkt dat perfect - en live des beter - omdat hij knettergoed is op zijn instrument. De kwaliteit druipt ervan af.'
**** Frederike Berntsen, Trouw

'Tjongetonge, wat speelt die Fröst toch onvoorspelbaar mooi klarinet. Op zijn nieuwe cd Roots vat hij zijn allesomvattende muzikale persoonlijkheid voor de luisteraar samen. En die kan slecht ademloos luisteren naar zoveel schoonheid.'
**** Erik Voermans, Parool

‘Fröst is de rockster (…) Frösts toon is kernachtig, zijn speelwijze solistisch, zijn vibrato wat nadrukkelijker.’
**** Mischa Spel, NRC

‘Until you’ve heard Martin Fröst, you really haven’t heard the clarinet.’
The Times

‘A clarinet virtuoso on a quest for new experiences.’
The New York Times

 

za 12 mrt 2016, 20.15 u
Het Concertgebouw
zo 13 mrt 2016, 15.00 u
Philharmonie Haarlem
ma 14 mrt 2016, 20.15 u
Het Concertgebouw

Nederlands Kamerorkest
Gordan Nikolić, viool/leiding
Martin Fröst, klarinet

BRAHMS
Hongaarse Dansen nr. 1, 12 en 21 arr. Göran Fröst
SCHUMANN
Stücke im Volkston nr. 1, 2 en 5 arr. Rolf Martinsson
TRADITIONAL
3 Klezmerdansen voor klarinet en strijkers arr. Göran Fröst
BRAHMS
Strijksextet nr. 1

>> Bestel hier kaarten

Deel