Nederlands Kamerorkest speelt het Concert Na de Dam

Bijzonder concert op 4 mei na Dodenherdenking in Muziekgebouw

Het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Gordan Nikolić speelt op donderdag 4 mei het Concert Na de Dam in Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam. Het thema van dit jaar is onvoltooid leven. Het concert begint om 21.00 u, zodat het publiek in de gelegenheid is om de Nationale Dodenherdenking op de Dam bij te wonen. In de Entreehal van het Muziekgebouw is er een scherm waar de Dodenherdenking live op is te volgen. Het Muziekgebouw gaat om 19.30 u open.

Dodenherdenking
Het concert wordt geregisseerd door kunstenaar Henk Schut. Het orkest speelt midden in de zaal, met de musici in een afgebroken cirkel en het publiek eromheen. Op het programma staan twee composities die onvoltooid zijn; het derde werk stelt levensvragen die onbeantwoord blijven. Het Nederlands Kamerorkest speelt dit concert in een maximale bezetting van 40 musici; naast alle strijkers zijn ook alle blazers en slagwerkers van de partij.

Programma
Het concert opent en eindigt met The unanswered question van Charles Ives. In een kosmisch landschap, gecreëerd door warme tonale strijkers, stelt de trompet keer op keer de eeuwige vraag over het bestaan, om daar vervolgens geen antwoord op te krijgen. Daarna volgt Die Kunst der Fuge van Johann Sebastian Bach. De dood belette hem om dit absolute meesterwerk tot een einde te brengen. Van Symfonie nr. 7 van Schubert zijn maar twee delen boven water gekomen. Waarom Schubert zijn grote symfonie onafgemaakt terzijde legde, weet niemand. Maar het stuk dat als de Onvoltooide de geschiedenis is ingegaan, behoort nu tot zijn meest gespeelde werken.

do 4 mei 2017, 21.00 u
Muziekgebouw aan 't IJ

Nederlands Kamerorkest
Gordan Nikolić, viool / leiding
Frans-Aert Burghgraef, dirigent (Ives)

IVES
The unanswered question

J.S. BACH
Delen uit ‘Die Kunst der Fuge’ 

SCHUBERT
Symfonie nr. 7 ‘Onvoltooide’

BESTEL KAARTEN

Deel