Nederlands Philharmonisch Orkest in De School

Preview van komend seizoen tijdens de Culture Club

Het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt op donderdag 5 oktober in De School, de opvolger van club Trouw, tijdens de Culture Club van We Are Public. De Culture Club is een avond vol kunst, theater en muziek op meerdere locaties in het omgetoverde oude schoolgebouw in Amsterdam-West. Tijdens deze kick-off van het culturele seizoen geeft een strijkkwartet van het Nederlands Philharmonisch Orkest een voorproefje op Souk, het festival in Het Concertgebouw waarin Arabische en westerse muziek samenkomen.

Culture Club
Culture Club belooft een bijzondere avond te worden. Met grote namen en nieuwe makers, prikkelende programma’s en tipjes-van-de-sluier, van klassiek tot elektronisch, van beeldende kunst tot theater en van moderne dans tot filmklassieker. Naast het Nederlands Philharmonisch Orkest staat onder meer op het programma: de slepende hiphop van Yung Nnelg, installatietheater van BetweenTwoHands en de dansvoorstelling Morning, Mourning van Youri Peters en Marie Khatib-Shahidi. 

Souk
Souk vindt dit jaar plaats op donderdag 23 en vrijdag 24 november in Het Concertgebouw in Amsterdam. Asma Lmnawar, één van de grootste Arabische zangeressen van dit moment, geeft een bijzonder optreden met het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Gordan Nikolić. Asma, geroemd om haar fenomenale stem, zingt haar grootste hits en zal een aantal beroemde tarab-klassiekers vertolken. Het Nederlands Kamerorkest speelt tijdens Souk in een maximale bezetting van 40 musici met strijkers, blazers en slagwerk.

Flamenco
Naast klassiekers uit het Arabische repertoire, speelt het Nederlands Kamerorkest tijdens deze avonden ook spectaculaire orkestmuziek van de Spaanse componist Manuel de Falla. Dat doet het orkest samen met flamencozangers Ginesa Ortega én Het Nationale Ballet. Het Concertgebouw wordt tijdens Souk omgetoverd en in alle foyers ademt de sfeer van een drukke Arabische markt, met lekker eten, drinken, muziek en onverwachte gebeurtenissen. De avond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Grote Zaal.

Culture Club
do 5 oktober 2017, 19.00 u
De School, Amsterdam

Strijkkwartet Nederlands Philharmonisch Orkest
Saskia Viersen, viool
Mintje van Lier, viool
Laura van der Stoep, altviool
Björn Schwarze, cello

Programma
Saygun - Deel 3 uit Strijkkwartet nr. 1
Glazunov - Deel 3 ‘Orientale’ uit Suite voor Strijkkwartet, op. 35
Glazunov - Deel 2 ‘Orientale’ uit Novelettes, op. 15
Tsjaikovsky - Andante Cantabile

BESTEL KAARTEN

FACEBOOK EVENT

Deel