Nederlands Philharmonisch Orkest op Klassifest

Muziek uit beroemde films op festival in Paradiso

‘Klassiek maar dan anders’, dat is het motto van Klassifest, het klassieke muziekfestival in Paradiso in Amsterdam dat op zaterdag 7 april voor de tweede keer plaatsvindt. Een avond met bite-size klassieke stukken voor zowel de instap-luisteraar als de doorgewinterde klassieke muziekliefhebber, in alle zalen van Paradiso. De concerten duren maximaal een half uur. Het Nederlands Philharmonisch Orkest is uiteraard ook weer van de partij en speelt dit keer klassieke muziek uit beroemde films.

Klassifest
Klassifest wil met een laagdrempelige setting en een toegankelijke programmering de bestaande mythes rond klassieke muziek ontkrachten. Er zijn geen stoelen en regels, de bar blijft open en als je even wat anders wilt horen, loop je gewoon naar een andere zaal. Je hoeft geen kennis te hebben van klassieke muziek, maar als je meer wilt weten over de muziek, de uitvoering en de musici kun je terecht bij de Klassifest muziekgidsen. Het festivalconcept van Klassifest is bedacht door Milena Haverkamp (31) en Olga Mouret (32). Mouret: ‘Klassieke muziek hoeft niet lang te duren of moeilijk te zijn. Je kan gewoon in je spijkerbroek naar Klassifest komen en met een biertje in de hand naar de concerten luisteren.’

Filmmuziek
Tijdens Klassifest speelt het Nederlands Philharmonisch Orkest klassieke muziek uit beroemde films. Zo is Waltz No. 2 van Sjostakovitsj te horen in tientallen films, maar vooral bekend van Eyes Wide Shut (1999) en Nymphomaniac (2013). Het orkest onder leiding van Jan Wierzba speelt naast dit beroemde stuk ook delen uit Chamber Symphony, Op. 73a van Sjostakovitsj.

Line-up
Naast het Nederlands Philharmonisch Orkest spelen in de Grote Zaal ook Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Blazers Ensemble. In de Kleine Zaal kun je luisteren naar het Alma Quartet, Bernadeta Astari trio, TRIO Bruinsma.Baas.Verhage, talenten van het Conservatorium van Amsterdam, Diamanda La Berge Dramm, Thorwald Jørgensen en Nachtgeluiden. Je hoort muziek van onder meer Bach, Mozart, Ravel, Purcell en Schulhoff. DJ Fant de Kanter draait plaatjes tot in de diepe uurtjes.

KLASSIFEST

za 7 april 2018, 20.00 u
Paradiso, Amsterdam

Nederlands Philharmonisch Orkest
Jan Wierzba, dirigent

Programma
Sjostakovitsj – Chamber Symphony, Op. 73a deel 1, 3 en 4
Sjostakovitsj – Waltz No. 2
+ andere werken

BESTEL KAARTEN

Deel