Nederlands Philharmonisch orkest op tournee in Duitsland

Vanaf 12 maart, is het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van chef-dirigent Marc Albrecht op tournee door Duitsland met de monumentale Alpensinfonie van Richard Strauss. Het programma is een van de hoogtepunten van het concertseizoen.
Strauss componeerde de Alpensinfonie voor een groot symfonieorkest en leefde in het stuk volop zijn harstocht voor de bergen uit. Albrecht en het NedPhO voeren de Alpensinfonie tussen 12 en 20 maart uit op zes prominente podia in Essen, Keulen, Aken, Wiesbaden, Mannheim en Frankfurt.

Beethovens Vierde pianoconcert met Alexei Volodin als solist en het Vioolconcert in D met Renaud Capucon zijn eveneens onderdeel van het programma. Richard Strauss is een componist die Marc Albrecht sinds zijn jonge jaren niet meer loslaat. Zo sprak Albrecht in de media gefascineerd over Elektra, de opera die hij vorig seizoen bij De Nederlandse Opera op indrukwekkende wijze dirigeerde. Elektra oogstte zeer veel bijval en lof van zowel het publiek als de media. NRC Handelsblad schreef: “De meeste nuances komen uit de orkestbak (…). Albrecht laat zijn uitstekende musici soms rauw kermen maar houdt maximale controle over de orgie van geweld. Zoals hij een zeldzame tedere frase héél even optilt; daarin schuilt meesterschap.“
De cd-release van Elektra verscheen recent en kreeg lovende kritieken in binnen- en buitenland. Hugh Canning riep de cd in de Sunday Times zelfs uit tot cd van de week.

Agenda
12 maart Philharmonie in Essen
15 maart Philharmonie in Keulen
16 maart Eurogress in Aken
18 maart Rosengarten in Mannheim
19 maart Alte Opera in Frankfurt
20 maart Kurhaus in Wiesbaden

Deel