Nederlands Philharmonisch Orkest wil Mahler 8 uitvoeren

Orkest zoekt donateurs voor uitvoering complex en omvangrijk werk

Het Nederlands Philharmonisch Orkest en chef-dirigent Marc Albrecht hebben een droom. In seizoen 2018|2019 willen zij – na ruim 15 jaar! – Symfonie nr. 8 van Gustav Mahler ten gehore brengen in Het Concertgebouw in Amsterdam. Deze symfonie wordt zelden uitgevoerd omdat de productiekosten zeer hoog zijn en daarom zoekt het orkest steun om dit project in november 2018 te realiseren. Het magistrale sleutelwerk van Mahler vraagt een bezetting van 123 orkestmusici, twee professionele koren, acht vocale solisten, een jongenskoor, groot slagwerk en orgel. ‘Mahler 8 is de kroon van alle symfonieën. Het is echt een droom om het een keer uit te voeren’, aldus Marc Albrecht.

Mahler 8
Gustav Mahler schreef Symfonie nr. 8 als ultieme liefdesverklaring aan zijn vrouw, in een vergeefse poging haar hart opnieuw te veroveren. Daarvoor haalde hij alles uit de kast. Uitvoeringen van de symfonie zijn daarom wereldwijd zeldzaam en uniek. Kaarten voor de concerten zijn vaak al een jaar van te voren uitverkocht. Door de complexiteit en omvang van dit werk, met 400 musici op het podium, zijn er slechts weinig orkesten die deze symfonie kunnen uitvoeren. Het Nederlands Philharmonisch Orkest en chef-dirigent Marc Albrecht gaan de uitdaging graag aan.

Bekijk video: chef-dirigent Marc Albrecht over Mahler 8

Donateurs
Om deze droom werkelijkheid te laten worden, is het Nederlands Philharmonisch Orkest op zoek naar donateurs, in zowel het bedrijfsleven als in de particuliere hoek. Bij donaties vanaf € 100,- ontvangen donateurs het recht om als eerste kaarten te bestellen. De donatie kan worden overgemaakt op bankrekeningnummer NL82 RABO 0168 7506 43 o.v.v. Mahler 8, ten name van Stichting Nederlands Philharmonisch Orkest. ‘Het zou zonde zijn als we dit niet voor elkaar zouden krijgen, het is echt een historische gebeurtenis’, aldus Vivianne Hepkema, ambassadeur van het Nederlands Philharmonisch Orkest en initiatiefnemer van het Mahler 8-project.

Meer info over het Mahler 8-project

Deel