NedPhO begeleidt De Avond van de Jonge Musicus

Het Nederlands Philharmonisch Orkest treedt op tijdens het televisieprogramma De Avond van de Jonge Musicus. Het orkest begeleidt de vier beste jonge klassieke muziektalenten van dit moment bij hun uitvoeringen. Sven Arne Tepl, artistiek manager bij het NedPhO, is voorzitter van de jury die de talenten beoordeelt. De Avond van de Jonge Musicus wordt op maandag 9 april om 20.20 uur uitgezonden bij de NTR op Nederland 2.

Tijdens De Avond van de Jonge Musicus gaan vier jonge talenten de strijd met elkaar aan om te bepalen wie in mei 2012 de Nederlandse afgevaardigde wordt voor de Eurovison Young Musicians Competition in Wenen. De kandidaten in de Stadsgehoorzaal in Leiden zijn pianiste Gile Bae, celliste Dana de Vries, celliste Ella van Poucke en violiste Svenja Staats.

Het NedPhO staat tijdens De Avond van de Jonge Musicus onder leiding van dirigent Etienne Siebens. Het optreden past in het NedPhO-Talentprogramma waarmee het orkest zich inzet om talentvolle jonge musici op weg te helpen. Zo organiseerde het NedPhO onlangs Masterclasses Directie voor aankomende dirigenten en richtte het met het Conservatorium van Amsterdam de NedPhO/CvA Masteracademie op. Deze orkestacademie is een initiatief om masterstudenten Klassieke Muziek ruime ervaring op te laten doen in een professioneel symfonie- en kamerorkest.

Deel