NedPhO-Koepel feestelijk geopend om 12 over 12

De NedPhO-Koepel, de nieuwe huisvesting van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest in Amsterdam Oost, is gisterenmiddag feestelijk geopend. Scholieren van basisschool De Waaier verrichtten de openingshandeling in bijzijn van Nevin Özütok , portefeuillehouder Wijkaanpak, Stadsdeel Oost en Jeroen van Spijk, portefeuillehouder Kunst en Cultuur, Stadsdeel Oost. Onder de monumentale koepel van de voormalige Majellakerk is na een omvangrijke verbouwing een unieke repetitiezaal ontstaan. Het NedPhO|NKO beschikt daarmee als enige orkest in Nederland over een eigen huis.
De feestelijke opening was de climax van een programma voor scholieren die, door samen muziek te maken met NedPhO-musici, ontdekten ‘hoe de Koepel klinkt’. Het programma maakte deel uit van een dag vol festiviteiten. Zo viel er vanaf 14:00 uur te genieten van uitvoeringen van het Leerorkest en NedPhO-ensembles, afgewisseld met optredens van musici uit de Indische buurt. Het officiële openingsprogramma van het Nederlands Philharmonisch Orkest werd bijgewoond door onder meer minister Jet Bussemaker van OCW en de Amsterdamse wethouder Carolien Gehrels. Ook werd de overeenkomst tussen hoofdsponsor Yakult Europe en het NedPhO voor een periode van vijf jaar verlengd.

Bekijk hier het videoverslag van de officiële opening!

Overige berichtgeving:
De Brugkrant, akoestisch bureau Peutz, oost-online, AT5 020Vandaag (iets over de helft), Radio 4 - Podium (v.a. 1:34:35), Amsterdam Centrum Dichtbij / De Echo

Deel