NedPhO|NKO intensiveert samenwerking met Klassiek rondom de Klas

Kerstconcert op 16 december in NedPhO-Koepel

Het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest versterkt de band met Klassiek rondom de Klas, het burgerinitiatief dat na schooltijd klassieke muziekles aanbiedt aan kinderen in de Indische Buurt in Amsterdam. Tweemaal per jaar zullen de kinderen aan het eind van de lesperiode een slotconcert geven in de NedPhO-Koepel, de thuisbasis van het orkest dat in het hart van de Indische Buurt ligt. Het eerste concert, dat in het teken staat van kerst, vindt plaats op vrijdag 16 december om 19.00 uur. Het wordt een bijzondere avond met onder andere de Bloemenwals en Mars uit De Notenkraker van Tsjaikovski, Canon van Pachelbel en kerstliedjes zoals Silent Night en Jingle Bells.

Coaching
Onder leiding van dirigent Michael Hesselink repeteren de kinderen eenmaal per week voor het concert in de Flevoparkschool in Amsterdam. Een aantal musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest zijn bij deze repetities aanwezig om de kinderen te coachen. Deze musici, waaronder Karina Koorevaar (viool), Susan Brinkhof (fagot) en Jeroen Botma (trompet), zullen ook bij het concert aanwezig zijn om de kinderen te begeleiden.

Klassiek rondom de Klas
Klassiek rondom de Klas biedt na schooltijd klassieke muziekles aan kinderen in de Indische buurt in Amsterdam-Oost. Een unieke kans voor deze kinderen om de geheimen van de viool, trombone en de dwarsfluit te ontdekken. Het doel van Klassiek rondom de Klas is om de kinderen het plezier van samen muziek maken te laten ontdekken. Het geeft ze de kans om mee te doen en zich verder te ontwikkelen op het muziekinstrument waarvoor ze in de klassikale lessen van het Leerorkest gekozen hebben. Leerlingen kunnen vanaf groep 6 deelnemen en krijgen een instrument in bruikleen om thuis te studeren. Alle kinderen uit Oost kunnen vanaf groep 5 meezingen in het Klassiek rondom de Klas Koor.

Het Verhaal van de Vuurpijl
Naast de twee concerten voeren de kinderen van Klassiek rondom de Klas en musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest in juni 2017 de kinderopera Het Verhaal van de Vuurpijl op. Deze opera wordt speciaal voor Klassiek rondom de Klas geschreven door Kees Olthuis en Daniël van Klaveren.

vr 16 dec 2016, 19.00 u
Kerstconcert Klassiek rondom de Klas
NedPhO-Koepel, Batjanstraat 3, Amsterdam
Toegang: gratis
Meer info: klassiekrondomdeklas.nl

Deel