NKO en NKK ondersteunen koor Bos en Lommer

Het Nederlands Kamerorkest (NKO) en het Nederlands Kamerkoor (NKK) hebben gezamenlijk een uniek ‘project in de wijk’ ontwikkeld. Om een bijdrage te leveren aan de talentontwikkeling van amateur-musici, ondersteunen musici uit beide ensembles het amateurkoor ‘Bos en Lommer Voices’ uit Amsterdam West. Het eindresultaat is een optreden op zondag 3 maart van het koor uit Bos en Lommer o.l.v. Risto Joost, de chef van het NKK. Vijf leden van het NKO vormen speciaal voor de gelegenheid een strijkkwintet.

Het Nederlands Kamerorkest en Nederlands Kamerkoor organiseren op vrijdag 2 en zondag 4 maart 2012 een minifestival rondom werken van Arvo Pärt in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Ook bij de uitvoering van Bos en Lommer Voices op 3 maart staan werken van Pärt centraal. Twee zangeressen van het NKK, Annet Lans (sopraan) en Marleene Goldstein (alt) coachen de leden van Bos en Lommer Voices bij het instuderen van de muziek. Ook bezoeken alle koorleden repetities van het NKK.

Zaterdag 3 maart 2012, Augustanakerk in Amsterdam West, aanvang 20.00 uur
Werken van Arvo Pärt, Tõnu Kõrvits en anderen. Uitvoerenden:
Risto Joost, dirigent
Bos en Lommer Voices
Leden van het Nederlands Kamerkoor: Annet Lans en Marleene Goldstein
Ensemble van het Nederlands Kamerorkest: Tomoko Katsura, viool, Benjamin Chavrier, viool, Guillaume Grosbard, cello en Tomoki Sumiya, contrabas, Nando Russo, percussie

Al meer dan vijf jaar brengt het maatschappelijke activiteitenprogramma NedPhO GO! van het Nederlands Philharmonisch Orkest klassieke muziek dichtbij mensen en maakt deze zo toegankelijk voor iedereen. NedPhO GO! geeft klassieke concerten op scholen, voor peuters, jongeren, ouderen en voor zieken maar ook bij buurtbewoners in de wijk. Verder dragen orkestleden via speciale projecten hun kennis en ervaring over aan amateur-musici en jong talent.

Onder de naam Kweekvijver biedt het Nederlands Kamerkoor verschillende educatieve projecten aan. Workshops met amateurkoren verdiepen de band met de vele koorliefhebbers die Nederland telt, en voor professionele talentontwikkeling zijn er stageprojecten met conservatorium-studenten.

Deel