Online-audities West Side Story van start

Jubileumproductie Concertgebouw zoekt jong talent tussen 16-24 jaar

In december 2013 presenteert Het Concertgebouw de wereldberoemde Broadway-klassieker West Side Story in een heel bijzondere uitvoering. De gehele cast van deze musical uit de jaren zestig van de Amerikaanse componist Leonard Bernstein zal bestaan uit jongeren tussen de 16 en 24 jaar. Ook het orkest dat deze cast begeleidt zal voor een groot deel bestaan uit jong muzikaal talent.

Om in aanmerking te komen voor de beroemde hoofdrollen van Tony en Maria, een rol in het ensemble of een plaats in het orkest gaan op 1 februari 2013 audities van start. De eerste ronde bestaat uit een online auditie waarbij kandidaten uit heel Nederland een zelfgemaakt filmpje kunnen uploaden waarin een voorgeschreven opdracht moet worden uitgevoerd. Uit deze online audities maakt een vakjury een selectie van talenten die begin april 2013 zullen worden uitgenodigd voor een live auditie. Uit deze live audities stelt dezelfde jury de definitieve cast en het definitieve orkest samen.

Vanaf mei 2013 tot aan de uitvoeringen op 3 en 4 december 2013 in de Grote Zaal van Het Concertgebouw worden de geselecteerde talenten intensief begeleid door professioneel geschoolde begeleiders. Regisseur Javier López Piñón, dirigent Matthew Rowe, zangcoach Alexander Oliver en couturier Michael Barnaart van Bergen hebben zich aan deze productie verbonden. Ook artistiek manager Sven Arne Tepl van het Nederlands Kamerorkest en een aantal musici uit dit ensemble is nauw betrokken bij de totstandkoming van West Side Story in Het Concertgebouw.

West Side Story wordt financieel mogelijk gemaakt door Deutsche Bank, sinds 2011 corporate partner van Het Concertgebouw. Het partnership met Deutsche Bank richt zich met name op de activiteiten die Het Concertgebouw ontwikkelt op het gebied van educatie, participatie en de ontwikkeling van jong talent. In de jubileumproductie West Side Story komen deze drie aspecten op unieke wijze samen.

Alle informatie over de online audities, het uploaden van filmpjes, de selectieprocedure etc. is te vinden op de website www.concertgebouw.nl/westsidestory. Op deze website is tevens een korte promo-film te zien, die in uitzendkwaliteit beschikbaar en opvraagbaar is (duur: 90 sec). Ook het beeld uit de bijlage is beschikbaar in high res.

Deel