Opera in Caprera met Nederlands Kamerorkest en gasten

De mooiste aria’s uit de beroemdste opera’s in Openluchttheater Bloemendaal

Het Nederlands Kamerorkest is samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest hét operaorkest van Nederland. Met Opera in Caprera brengt het orkest op zondag 27 augustus de mooiste aria’s uit de beroemdste opera’s naar Openluchttheater Caprera in Bloemendaal. Op het programma staan onder andere fragmenten uit Die Zauberflöte en Don Giovanni van Mozart en Il barbiere di Siviglia van Rossini. Ze worden gezongen sopraan Lilian Farahani, tenor Mark Milhofer, bariton Martijn Cornet en het Toonkunstkoor Amsterdam. Het Nederlands Kamerorkest speelt Opera in Caprera in een maximale bezetting van 40 musici met strijkers, blazers en slagwerk.

Operaorkest
Het Nederlands Kamerorkest heeft net een geweldig seizoen afgesloten in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. Het orkest kreeg juichende recensies voor hun uitvoeringen van onder andere Le Nozze di Figaro en Die Entführung aus dem Serail van Mozart. ‘Het Nederlands Kamerorkest bewijst zich een uitstekend, geïnformeerd en actief spelend Mozart-ensemble. Het grijpt je in de ouverture meteen bij de lurven en zorgt regelmatig voor momenten van tederheid en lyriek’, schreef NRC Handelsblad over het orkest in Le Nozze di Figaro. Voor komend seizoen staan opera’s van Stravinsky (The Rake’s Progress) en Bernstein (Trouble in Tahiti) op het programma.

Cellotalent
Naast muziek uit beroemde opera’s maakt cellotalent Alexander Warenberg zijn debuut met het Nederlands Kamerorkest. De 18-jarige cellist won in 2016 de eerste prijs op het Nationaal Cello Concours. Onderdeel van zijn prijs is dit optreden met het Nederlands Kamerorkest in Caprera. ‘Alexander speelt zeer muzikaal en gepassioneerd en zit vol energie. In zijn spel heeft hij alles onder controle. Prachtig!’, schreef de jury destijds over dit talent. In Caprera speelt Alexander Warenberg Pezzo capriccioso en Nocturne voor cello en orkest van Tsjaikovsky.

Opera in Caprera

zo 27 aug 2017, 20.30 u
Openluchttheater Caprera, Bloemendaal

Nederlands Kamerorkest
Karel Deseure, dirigent
Toonkunstkoor Amsterdam
Lilian Farahani, sopraan
Mark Milhofer, tenor
Martijn Cornet, bariton
Alexander Warenberg, cello
Gregor Bak, presentatie
Laurence Dale, regie

MOZART
Delen uit ‘La clemenza di Tito’, ‘Die Zauberflöte’ en ‘Don Giovanni’

DONIZETTI
Delen uit ‘L’elisir d’amore’ en 'Don Pasquale'

ROSSINI
Delen uit ‘Il barbiere di Siviglia’

TSJAIKOVSKI
Pezzo capriccioso en Nocturne voor cello en orkest

GOUNOD
Delen uit ‘Faust’

BESTEL KAARTEN

Deel