Rob Streevelaar vindt Tony Chocolony's gouden ei!

Het gouden ei dat Tony’s Chocolonely begin maart in de schappen van één van de filialen van Marqt verstopte is terecht! Het Fairtrade, goed gouden ei is gevonden door Rob Streevelaar, algemeen directeur van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest. Het ei ter waarde van €600,- had zich in het chocoladeschap van het Marqt-filiaal op de Overtoom in Amsterdam genesteld, maar heeft inmiddels een nieuw thuis gevonden in de Beurs van Berlage, waar beide orkesten gevestigd zijn.

Hoe het eitje hier terecht is gekomen is best een bijzonder verhaal, ook al zeggen we het zelf. Rob is namelijk vaste klant bij Marqt aan de Overtoom en neemt, naast zijn dagelijkse boodschappen, het doosje eitjes mee voor zijn collega’s waarmee hij de dag erop een zware vergadering in zou gaan. De kans op het vinden van gouden ei past namelijk mooi bij het onderwerp van de vergadering: de zoektocht naar nieuwe sponsoren om het gat veroorzaakt door de teruglopende cultuursubsidies en de verhoogde BTW op concertkaartjes te dichten. De dag erop doen Rob en zijn collega’s bij het aanbreken van de paaseitjes tijdens de vergadering een gouden vondst: naast melk, puur en praline vinden ze ook hét gouden ei!

Over de precieze bestemming van het bedrag dat het ei opbrengt moet door het orkest nog een ei worden gelegd. Wel is al bekend dat het geld in ieder geval naar NedphO GO! gaat: de pijler van het orkest die zich richt op educatieve en maatschappelijke muziekactiviteiten. Rob is blij verrast met de vondst: ‘In deze tijden waarin de cultuursector meer dan ooit op zoek is naar sponsors was mijn traktatie voor de vergadering bedoeld als grapje. Het werd een mooi toeval: het gouden ei voor NedphO GO!’.

Deel