Rory Macdonald vervangt Simone Young

Veelbelovende jonge Schot dirigeert Elgar en Grieg in Het Concertgebouw

De Schotse dirigent Rory Macdonald vervangt Simone Young tijdens de concerten met het Nederlands Philharmonisch Orkest op zaterdag 30 januari en dinsdag 2 februari 2016 in Het Concertgebouw in Amsterdam. Young moest helaas afzeggen vanwege persoonlijke omstandigheden. Macdonald stond in november 2015 nog in Het Concertgebouw met het Koninklijk Concertgebouworkest, nadat hij tweemaal met succes voor Mariss Jansons was ingevallen gedurende een wereldtournee met het Koninklijk Concertgebouworkest in 2013.

Rory Macdonald (1980) studeerde aan de Cambridge University en aan de American Academy of Conducting in Aspen. Als gastdirigent stond hij onder meer voor het Royal Philharmonic Orchestra, het London Philharmonic Orchestra, het Royal Scottish National Orchestra, het BBC Symphony Orchestra en de symfonieorkesten van Vancouver, Adelaide en Auckland.

Macdonald profileert zich ook zeer verdienstelijk als operadirigent. In het Royal Opera House in Londen werkte hij samen met de Britse dirigent Antonio Pappano aan Wagners complete Der Ring des Nibelungen en leidde hij producties van onder meer Il barbiere di Siviglia van Rossini en Hänsel und Gretel van Humperdinck. In 2014 dirigeerde hij The Turn of the Screw van Britten in het Wiener Konzerthaus en in januari 2016 stond hij in het Opera House in Sydney met Die Zauberflöte van Mozart.

za 30 jan en di 2 feb 2016, 20.15 u
Nederlands Philharmonisch Orkest
Rory Macdonald, dirigent
Sally Matthews, sopraan

DELIUS
Five songs from the Norwegian
ELGAR
Enigma Variations
GRIEG
Liederen uit Peer Gynt

Foto: Benjamin Ealovega

Deel